Od prvních minut přesvědčivě

13.1.2024
Po povedeném středečním euroligovém utkání čekal hráčky ZVVZ USK Praha souboj s pražskou Slovankou. I přes úzkou rotaci mělo ZVVZ USK Praha zápas od samého začátku pod kontrolou a vítězí ve 13.kole Chance ŽBL 97:35.

Skóre utkání otevřela po hře 1na1 Ezi Magbegor a odstartovala sedmibodovou šňůru domácích. Slovanka se nemohla proti obraně USK v první části vůbec prosadit. Zato domácí hráčky využívaly chyb Slovanky, a i díky vysoké úspěšnosti střelby si dokázaly vytvořit vedení 11:0. První body dala na straně Slovanky až v 5. minutě utkání Hálová. Pražanky se snažily především využívat podkošových hráček, jelikož výšková převaha byla výrazně na straně USK. I díky tomu na konci 1. čtvrtiny vedl domácí celek již 26:9. Hráčky ZVVZ USK Praha se i nadále snažily vycházet z kvalitní obrany, kdy nutily hráčky Slovanky k těžkým střelám. Na útočné polovině se jim i nadále dařila spolupráce s pivotkami, které také zcela vládly na útočném i obranném doskoku. Dvojice Ezi Magbegor a Emese Hof zaznamenaly za první poločas dohromady 16 doskoků. I v druhém poločase předváděly Pražanky přesvědčivý výkon a bod po bodu navyšovaly svůj náskok.

Nejužitečnější hráčkou dnešního utkání byla Ezi Magbegor, která si připsala další double-double v této sezóně. Zaznamenala 25 bodů, 15 doskoků, 5 asistencí a 2 zisky. Další double-double si připsala Emese Hof, která zaznamenala 19 bodů a skvělých 19 doskoků. K tomu přidala shodně jako Ezi 5 asistencí. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly Gabriela Andělová (13 b.), Valeriáne Ayayi (12 b.) a Tereza Vyoralová (11 b.). Na straně USK si svůj první start v této sezóně připsala dorostenka Viktorie Štaflová, která sbírala cenné minuty v nejvyšší české soutěži. Zaznamenala 5 bodů, 2 doskoky a 1 zisk.

ZVVZ USK Praha – Slovanka 97:35 (26:9, 18:6, 29:8, 24:12)

Magbegor 25, Hof 19, Andělová 13, Ayayi 12, Vyoralová 11, Šípová a Oblak po 6, Štaflová 5