Preview: Perfumerias Avenida

8.1.2024
V prvním euroligovém utkání v roce 2024 přivítá ZVVZ USK Praha na domácí palubovce španělský tým Perfumerias Avenida Salamanca.

První vzájemné utkání se ve španělské Salamance odehrálo ve velkém nasazení a týmy si nic nedarovaly. Zásadním momentem ve vyrovnaném utkání byla proměněná trojka Terezy Vyoralové v třetí čtvrtině. Ta odstartovala trojkovou smršť na straně USK. Pražanky si i díky agresivní a kvalitní obraně vytvořily dvouciferný bodový náskok, který do konce utkání již nepustily a zvítězily na půde soupeře 64:53. Střelecky se na straně ZVVZ USK Praha dařilo nejvíce Ezi Magbegor (16 b.) a Maríi Conde (14 b.). Salamancu bodově držela především Sika Kone (16 b.).

Pojďme se podívat na to, jak se dařilo Avenidě ve zbylých utkáních základní skupiny B. Úvod soutěže zastihl Španělky v dobré formě, když v prvním utkání porazily silný Mersin a následně i Villeneuve d’Ascq LM. Proti Bologne si Salamanca v napínavém duelu připsala těsnou porážku o 4 body. Po následné prohře s ZVVZ USK Praha přišla ztráta bodů i v zápase s Basket Landes. Radost z vítězství přišla až po reprezentační přestávce, kdy Avenida nejdříve porazila Polkowice, pak Györ a následně opět ukázala kvalitu v zápase s Mersinem. V odvetném utkání s Villeneuve d’Ascq LM však Španělky nenavázaly na své předešlé výkony a připsaly si čtvrtou porážku v základní skupině. Rok 2023 pak zakončily s bilancí 5 výher a 5 proher. Za odehraných 10 utkání získala Avenida 15 bodů a momentálně se nachází na 6. místě skupiny B.

Nejužitečnější hráčkou španělského celku je v dosavadním průběhu sezóny již zmíněná Sika Kone. Ta si ve své první euroligové sezóně zapisuje průměrně na zápas 14 bodů a 7,6 doskoků. Sekunduje jí Laura Gil, která má průměrně na zápas 8,5 bodů, 5,2 doskoků a 1,6 asistencí.

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha v prvním euroligovém utkání roku 2024!