Do nového roku vítězně

6.1.2024
Do nového roku vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha vítězně, když v dohrávce 3.kola Chance ŽBL porazily na domácí palubovce Sokol Hradec Králové.

Skóre utkání otevřela trojkou hráčka Hradce Králové Pamela Effangová. Hráčky ZVVZ USK Praha se ze začátku utkání trápily střelecky a dopouštěly se ztrát na útočné polovině. Toho Hradec využil a po střele Čuperkové v poslední vteřině útoku si zajistil vedení 9:2. Na to zareagovala trenérka Natália Hejková oddechovým časem, který měl rozjetý Hradec zastavit. I přes agresivnější obranu ze strany USK se svěřenkyně Petera Bálinta dokázaly i nadále prosazovat. Pomohla jim v tom aktivita na útočném doskoku. To však začalo platit i na druhé straně palubovky a USK začalo bodový náskok Hradce stahovat. Velkou zásluhu na tom měl i rychlý přechod na útočnou polovinu a rychlé řešení přesilových situací. V těch se činila především Emese Hof, která dokázala za první čtvrtinu vstřelit 9 bodů. Do druhé čtvrtiny se tak šlo za stavu 23:24 pro Sokol Hradec Králové. Úvodní minuty byly vyrovnané a oba týmy Ve chvíli, kdy Valériane Ayayi vstřelila jeden trestný hod, tak šlo ZVVZ USK Praha do vedení 27:26. Od té chvíle vedení už svěřenkyně Natálie Hejkové nepustily. Hostující hráčky se především nedokázaly vypořádat s aktivitou podkošových hráček USK. To vedlo k velkému počtu faulů na straně Hradce a k navyšování bodového náskoku USK. Po koši Gabriely Andělové z rychlého protiútoku vedl domácí celek již o 10 bodů. Dominanci USK v druhé čtvrtině dokazuje její výsledek 21:6 pro domácí. Druhý poločas se pak nesl ve stejném duchu. Pražanky přidávaly na obrátkách a Hradec nedokázal s favoritem držet krok. Svou agresivní obranou dovolily Hradci vstřelit pouze 4 body za celou čtvrtinu. V tomto dominantním výkonu pak USK pokračovalo i ve čtvrtině poslední. Hradec se opět střelecky chytil třemi vstřelenými trojkovými pokusy. Domácí celek si i přes to udržel 30 bodový náskok a došel si pro další vítězství. V této sezóně je to pro tým již 18. výhra v řadě.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Ezi Magbegor, která zaznamenala 24 bodů, 7 doskoků a 1 asistenci. Ezi se také stala nejlepší střelkyní utkání. Mezi další dvouciferné střelkyně se zařadila Emese Hof (17 b.), Valériane Ayayi (12 b.) a Gabriela Andělová (10 b.).

Veronika Voráčková dnes překonala hranici 1500 bodů v české nejvyšší soutěži. Momentálně jich má na kontě 1504.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 84:51 (23:24, 21:6, 19:4, 21:17)

Magbegor 24, Hof 17, Ayayi 12, Andělová 10, Conde 8, Voráčková 5, Petlanová a Šípová po 4, Přibylová a Vyoralová 0