Preview: Serco UNI Györ

18.12.2023
Již tuto středu od 19:00 čeká hráčky ZVVZ USK Praha poslední utkání v tomto roce. Na domácí palubovce vyzvou svěřenkyně Natálie Hejkové v rámci 10.kola Euroleague Women maďarský tým Serco UNI Györ

První vzájemné utkání v letošním ročníku ELW odstartovalo vítěznou šňůru USK, kterou tým minulý týden prodloužil na sedm výher v řadě. Za podpory skvělých fanoušků, kteří do Maďarska cestovali, Pražanky porazily maďarské hráčky 83:64. Klíčovou roli hrály v utkání ztráty soupeře, kterých hostující tým dokázal využít. Bodově se zadařilo Ezi Magbegor, která zaznamenala 21 bodů. K tomu přidala 8 doskoků, 1 asistenci a 2 bloky. Domácí družstvo se mohlo spolehnout především na Kristine Anigwe, která byla nejužitečnější hráčkou svého týmu. Zaznamenala 27 bodů, 9 doskoků a 2 asistence.

A jak se dařilo Györu ve zbylých utkáních? Od začátku sezóny to je pro maďarský celek jedno velké trápení. Jedinou výhru si tým prozatím zapsal proti francouzskému Landes, který porazil 79:66. Nejblíže k dalšímu vítězství měl hned v prvním utkání tohoto ročníku, když o bod prohrál s Villeneuve d’Ascq LM. Se svou bilancí 1-8 má momentálně na svém kontě 10 bodů a nachází se na poslední příčce skupiny B.

Nejužitečnější hráčkou Györu je v dosavadní sezóně Kristine Anigwe, která má však odehráno pouhých 5 zápasů. Anigwe si průměrně na zápas zapisuje 18,4 bodů, 10 doskoků a 2,4 asistence. Další tahounkou maďarského týmu je Destiny Slocum. Její průměrné statistiky na zápas jsou 13 bodů, 3,2 doskoků, 5 asistencí a 1,6 zisků.

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha v posledním utkání roku 2023. Budeme se těšit!