Role favorita potvrzena

16.12.2023
Poslední ligové utkání před vánoční přestávkou čekalo dnes svěřenkyně Natálie Hejkové. Soupeřem jim byla KARA Trutnov, která se momentálně nachází na 8. příčce tabulky Chance ŽBL. Hráčky ZVVZ USK Praha potvrdily roli favorita a připisují si výhru 111:42.

Od úvodu USK vycházelo z agresivní obrany. Ve chvíli, kdy María Conde vstřelila po uvolnění o pivota koš za dva body, trenér hostujícího týmu Rešetár si vzal již druhý oddechový čas v utkání. Rozdíl ve skóre byl v tu chvíli 20 bodů. Tlak domácích pokračoval i v druhé čtvrtině. Hráčky Trutnova se nadřely na každý koš. Pražankám se dařila hra 1na1, čímž se hráčkám otevíraly volné pozice i pro jejich spoluhráčky. Navíc hráčky ZVVZ USK Praha podpořily svůj útok i útočným doskokem a jejich bodový náskok dále narůstal. Ve chvíli, kdy Mariana Přibylová trefila trojku, tak byl rozdíl už více než 30 bodů. Domácí nadále nepovolovaly a snažily se o rychlý přechod na útočnou polovinu. Poločasový výsledek byl pak 58:25 pro ZVVZ USK Praha. Prvních pět minut třetí čtvrtiny nebylo, co se týče bodů moc produktivních. Oba týmy se nemohly prosadit. Až v druhé části toto prolomily hráčky USK, když využily nevynucených ztrát soupeře na útočné polovině a zahrály dva rychlé protiútoky za sebou.  V posledních vteřinách se trefily i hráčky Trutnova, když Proctor dala v rychlém sledu dvě trojky.

V poslední desetiminutovce Pražanky svou aktivní hrou dále navyšovaly bodový náskok a blížily se k pokoření stobodové hranice. Svojí agresivní obranou získávaly míče a skórovaly lehké koše. Hráčky Trutnova se snažily rozjeté USK zastavit zónovou obranou. Ani to však domácí nezastavilo v překonání stobodové hranice. Tu překonala po asistenci Mariany Přibylové Gabriela Andělová.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla María Conde, která zaznamenala 21 bodů, 3 doskoky, 3 asistence, 2 zisky a 1 blok. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byla Teja Oblak (14 b.), Ezi Magbegor (14 b.), Emese Hof (11 b.) a Gabriela Andělová (10 b.).

ZVVZ USK Praha – KARA Trutnov 111:42 (35:12, 23:13, 15:7, 38:10)

Conde 21, Oblak a Magbegor po 14, Hof 11, Andělová 10, Ayayi 9, Vyoralová, Voráčková, Sabally a Přibylová po 8