Rozhovor a vánoční pečení s Brionnou Jones

15.12.2023
Při středečním euroligovém utkání jsme Vám v bulletinu přinesli rozhovor s Brionnou Jones, která v USA rehabilituje po operaci achillovy šlachy. Brionny jsme se zeptali na pár otázek a zároveň nám zaslala svůj oblíbený vánoční recept.

Jak se ti daří a jak jde tvoje rehabilitace?

Celkově se mi daří dobře. Rehabilitace jde dobře a vše je na dobré cestě. Teď jsem asi pět a půl měsíce po operaci a minulý týden jsem poprvé běžela, takže dělám dobré pokroky.

Co děláš ve volném čase?

Jelikož jsem teď zraněná a nehraji, tak jsem přijala pozici pomocníka ženského basketbalového týmu na univerzitě v Marylandu. Chtěla jsem tuto překážku v podobě zranění využít a proměnit ji v příležitost. Chtěla jsem získat zkušenosti z první ruky a naučit se vše o tom, co obnáší být trenérem na tak vysoké úrovni. Zatím si to užívám a jsem ráda, že mám tu možnost pracovat s Brendou Frese na škole, kam jsem sama chodila a že můžu pomáhat rozvíjet dál odkaz, který jsem pomáhala budovat jako sportovec na univerzitě v Marylandu. Od té doby, co pracuji s týmem, nemám tolik volného času. Pokud ho mám, tak si užívám pečení a trávím čas s rodinou, když jsem teď blíž domovu. Je skvělé, že mohu být rodině nablízku i během Vánoc, kdy jsem obvykle v Evropě.

Jak se těšíš na chvíli, až budeš opět hrát basketbal?

Netrpělivě čekám na chvíli, kdy se budu moci vrátit na hřiště a znovu hrát basketbal. V rámci své rehabilitace se nesmírně soustředím na to, abych se do začátku příští sezóny dostala do co nejlepšího stavu a mohla se vrátit na hřiště. Toho okamžiku se nemůžu dočkat!

Sleduješ zápasy ZVVZ USK Praha v letošní sezóně a jak se ti hra holek v Eurolize líbí?

Samozřejmě sleduji zápasy USK. Myslím, že tým hraje opravdu dobře, přestože měl na začátku několik zranění. Bylo to zábavné je sledovat takhle zvenčí. Myslím, že mají šanci dostat se opět do Final 4 a těším se, že je budu moci sledovat až do konce.

Vzkázala bys na závěr něco fanouškům?

Fanouškům bych chtěla říct, že tvrdě pracuji na tom, abych se vrátila na hřiště a už se nemůžu dočkat, až budu před jejich zraky hrát v příští sezóně v Praze.

Jelikož se blíží Vánoce, co nejraději pečeš?

Můj nejoblíbenější recept na Vánoce je nejspíš mrkvový koláč.

 

Recept a postup na Brionny oblíbený mrkvový dort si můžete přečíst níže. Dobrou chuť!