Preview: KGHM BC Polkowice

11.12.2023
Již tuto středu čeká svěřenkyně Natálie Hejkové 9.kolo Euroleague Women, které sehraje na domácí palubovce. Soupeřem jim bude tým KGHM BC Polkowice a začátek utkání je naplánován v hale Královka tradičně na 19:00.

V prvním vzájemném střetnutí se z výhry radovaly Polkowice, které i s novou posilou Brittany Sykes porazily ZVVZ USK Praha v napínavém souboji 75:68. Od té doby však USK viditelně zlepšilo hru a ve středečním utkání se pokusí o sedmou výhru v řadě. Na straně polského týmu byla nejlepší střelkyní zápasu již zmíněná Sykes, která zaznamenala 20 bodů, 10 doskoků a 4 asistence. Sekundovala jí Brianna Fraser s 16 body, 10 doskoky a 7 asistencemi. Na straně ZVVZ USK Praha byla nejužitečnější hráčkou Ezi Magbegor. Ta zaznamenala double-double za 19 bodů a 17 doskoků. O čtyři body více pak nastřílela María Conde (23 b.), která byla nejlepší střelkyní utkání.

A jak se Polkowicím dařilo ve zbylých 7 utkáních skupiny B? Svěřenkyně Karola Kowalewskiho nezvládly hned úvodní utkání soutěže proti Bologne. Po příchodu Brittany Sykes se jejich hra však výrazně zlepšila a momentálně mají na svém kontě 5 výher a 3 porážky. Po Bologne tým nestačil také na Mersin a Avenidu. Se svou bilancí 5-3 se momentálně nachází na 4. příčce skupiny B a má o dva body méně než vedoucí USK.

Nejužitečnější hráčkou soupeřova celku je v letošním ročníku ELW Brittany Sykes, která má na zápas v průměru 15,7 bodu, 7,3 doskoku a 4 asistence. V dobré formě je také již zmíněná Brianna Fraser, která na zápas průměrně zaznamenává 15,4 bodu, 6,3 doskoku a 1,8 asistence.

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha v dalším důležitém euroligovém utkání!