Z Ostravy s přesvědčivým vítězstvím

10.12.2023
O druhé adventní neděli čekal hráčky ZVVZ USK Praha výjezd do daleké Ostravy k 10.kolu Chance ŽBL. Necelý měsíc po odehrání prvního vzájemného utkání v letošní sezóně se týmy opět utkaly. I v tomto zápase po zcela jednoznačném výkonu zvítězily svěřenkyně Natálie Hejkové 110:63.

Jako v prvním vzájemném utkání se týmu ZVVZ USK Praha vydařil vstup do utkání. Dařilo se především Ezi Magbegor, která za necelé tři minuty hry zaznamenala 6 bodů a 1 zisk. Pražanky si rychle začaly vytvářet bodový náskok. Ve chvíli, kdy Ezi Magbegor přidala po asistenci Maríi Conde další dva body, tak USK vedlo už o 10 bodů. Do konce první čtvrtiny pak dokázaly navýšit náskok až na 21 bodů. Druhá čtvrtina probíhala ve stejném duchu. Hráčky USK dostávaly kvalitní obranou Ostravanky pod tlak a tím do těžkých střeleckých pozic. Jejich obrana byla podpořena dobrým obranným doskokem a následně rychlým přechodem na útočnou polovinu. Ve chvíli, kdy Veronika Voráčková navyšovala svým košem na 48:18, tak trenérka Ostravy Iveta Rašková sáhla po time-outu. Po oddechovém čase přišly dvě minuty hry, kdy se ani jeden tým nemohl prosadit. To prolomila až necelé tři minuty do konce prvního poločasu Nyara Sabally. Týmy šly o poločasové přestávce do šaten za stavu 62:26 pro ZVVZ USK Praha.

Trenérka Ostravy Iveta Rašková se snažila na vývoj utkání zareagovat změnou obrany. Ani zónová obrana však svěřenkyně Natálie Hejkové nezastavila. Těm se i přes větší počet nevynucených ztrát povedlo ve třetí čtvrtině bodový náskok zvětšovat. Ve chvíli, kdy skórovala ke konci třetí desetiminutovky Emese Hof, tak tým ZVVZ USK Praha již vedl o 47 bodů. Čtvrtá čtvrtina byla bodově tou nejvyrovnanější. Ihned v úvodu poslední čtvrtiny Ostravanky snížily zmíněné manko, když rozehrávačka Selcová trefila dvě trojky za sebou. Na domácích bylo vidět, že se jen tak nevzdají, a i přes velký náskok USK, chtějí podat dobrý výkon. Ani aktivita hráček USK však neopadala. Stobodovou hranici překonala po svém nájezdu Gabriela Andělová. Na konci zápasu byl pak rozdíl ve skóre 47 bodů, když ZVVZ USK Praha zcela s přehledem zvítězilo na půdě Ostravské univerzity.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která zaznamenala 15 bodů, 8 doskoků, 4 asistence, 1 zisk a 1 blok. Nejlepší střelkyní pak Mariana Přibylová, která ke svým 17 bodům přidala i 2 doskoky a 2 asistence.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 63:110 (12:33, 14:29, 16:25, 21:23)

Přibylová 17, Andělová a Hof po 15, Magbegor a Sabally po 14, Conde 12, Šípová 10, Vyoralová 7, Voráčková 6, Oblak 0