V neděli do Ostravy

9.12.2023
Již zítra čeká hráčky ZVVZ USK Praha cesta na Moravu. Přesněji do SH Ostravské univerzity, kde je čeká 10.kolo Chance ŽBL proti hráčkám SBŠ Ostrava. Začátek utkání je naplánován na 17:00.

Pro svěřenkyně Natálie Hejkové je tento týden ve znamení cestování. Ze začátku týdne to byla cesta do francouzského Mont.de, kde hráčky ve středu nastoupily k 8. kolu ženské Euroligy proti týmu Basket Landes. Po vyhraném utkání je ve čtvrtek čekala cesta zpět. Hráčky čekal přestup v Paříži a dlouhé čekání na letecký spoj do Prahy. A zítra čeká tým cesta k nejvzdálenějšímu soupeři.

Od minulého střetnutí neuplynul ani měsíc. V tabulce Chance ŽBL se toho však za tu chvíli hodně změnilo. Především tedy pozice SBŠ Ostrava. Ta už není na posledním místě, jelikož má na svém kontě dvě výhry. Nejdříve svěřenkyně Ivety Raškové porazily v napínavém duelu KARU Trutnov 84:80. Minulý týden pak došlo ve prospěch Ostravy ke kontumaci utkání se Slovankou. Ostravanky jsou tak momentálně na 7.příčce. Je to však i tím, že mají o jeden zápas odehráno méně než Trutnov, Slovanka a Brandýs.

V předchozím vzájemném utkání, které se odehrálo 17.11. byla nejužitečnější hráčkou Nyara Sabally, která zaznamenala 19 bodů a 13 doskoků. Sekundovala jí Ezi Magbegor s 20 body, 7 doskoky a 6 bloky.