Preview: Basket Landes

4.12.2023
Hráčky ZVVZ USK Praha čeká první euroligová odveta v tomto soutěžním ročníku. V rámci 8.kola Euroleague Women vyzvou Basket Landes, kam tým odcestoval již v úterý. Na půdě soupeře je čekají dva tréninky a ve středu v 19:30 už samotný zápas.

Už je to dva měsíce, co se tyto dva celky utkaly v letošní sezóně poprvé. Vítězně z prvního střetnutí odcházely svěřenkyně Natálie Hejkové, které rozhodly o výsledku utkání v poslední čtvrtině a francouzský tým porazily 85:63. Nejlepší střelkyní úvodního duelu byla Ezi Magbegor, která v ten večer zaznamenala svůj první double-double v dresu USK. Nebyla však jedinou hráčkou, která double-double proti Landes zaznamenala. Dařilo se i Valériane Ayayi, která dala 17 bodů a přidala k tomu 10 doskoků. Nejužitečnější hráčkou z týmu soupeře byla Luisa Geiselsoder, která vstřelila 22 bodů a měla 9 doskoků.

Od prvního vzájemného utkání utekla spousta času. Oba celky mají za sebou již sedm utkání v základní skupině. A jak si ve zbylých šesti utkáních vedlo Basket Landes? Úvod soutěže je nezastihl v dobré formě. Po prohře s USK si francouzský celek následně připsal další tři porážky v řadě proti Mersinu, Polkowicím a Györu. První výhru ve skupině B si připsal až 31.10 proti Avenidě. Po reprezentační pauze prohrál s Villeneuve d’Ascq a až minulý týden si proti Bologni připsal svoji druhou výhru. S devíti body se Landes nachází na předposledním 7.místě skupiny B.

Nejužitečnější hráčkou soupeřova týmu je v probíhajícím ročníku ELW Sam Fuehring, která má průměrně na zápas 8,8 bodu a 6,8 doskoku. Sekunduje jí Alexis Peterson, která má průměrně na zápas 13,2 bodu, 3,5 doskoku a 3,8 asistencí. Alexis je pak i nejlepší střelkyní týmu.