Proti KP TANY Brno zcela jednoznačný výkon

2.12.2023
První adventní víkend byl na hale Královka ve znamení dalšího kola Chance ŽBL. Tentokrát byl soupeřem týmu ZVVZ USK Praha brněnský celek a třetí tým tabulky KP TANY Brno. Od úvodu se jednalo o zcela jednoznačné utkání ve prospěch USK, kdy si tým z Královky připisuje vysokou výhru 101:28.

Ihned po úvodním rozskoku otevřela skóre po rychlém koši Teja Oblak. V rychlém sledu pak domácí celek přidal další body a ve chvíli, kdy Tereza Vyoralová proměnila svou střelu, tak USK vedlo již 10 bodovým rozdílem. Tým zdobil především rychlý přechod, kdy hráčky využívaly střelecké neúspěšnosti hostujících. Za stavu 14:2 pro Pražanky si trenérka brněnského týmu Marcela Krämer vzala oddechový čas. Ani to však rozjeté USK nepřizastavilo a domácí celek dále navyšoval svůj bodový náskok. Tým byl velmi precizní na obranném doskoku, kdy svěřenkyně Natálie Hejkové nedaly brněnskému celku šanci na druhé pokusy. Sama Nyara Sabally měla za první čtvrtinu skvělých 11 doskoků. Ve druhé čtvrtině se KP TANY Brno zvedlo dvěma trojkovými pokusy v řadě. Druhou zmíněnou trojkou hostující dokázaly snížit bodový náskok USK na 18 bodů. To bylo však maximum, které Pražanky soupeři dovolily. I díky aktivní obraně si tým za první poločas vytvořil více než 30 bodový náskok. V úvodu druhého poločasu se o body postarala především dvojice Voráčková – Sabally. Ve chvíli, kdy po faulu Kateřiny Galíčkové proměnila Valériane Ayayi oba trestné hody, tak bodový rozdíl byl již 45 bodů. Aktivita v útoku i obraně na straně USK nepovolovala a bodový rozdíl, tak zaslouženě stále narůstal. Naopak Brno se na obou polovinách trápilo, což dokazuje pouze 24 bodů, které Brňanky dokázaly za tři čtvrtiny vstřelit. Ve čtvrté čtvrtině to pokračovalo. Střelecké trápení Brna na jedné straně a přesvědčivý výkon na straně druhé. Herní pohoda domácího celku vedla k překonání stobodové hranice. Tu překonala necelé dvě minuty do konce utkání Emese Hof.

Nejužitečnější hráčkou dnešního utkání byla Tereza Vyoralová, která dala 16 bodů a k tomu přidala 6 asistencí a 4 doskoky. Na straně USK byly rovnou další tři dvouciferné střelkyně. Ezi Magbegor s 15 body, Emese Hof s 14 body a Gabriela Andělová s 10 body. Na doskoku pak předvedla své umění Nyara Sabally, která doskočila 14 míčů za zápas.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 101:28 (28:6, 23:11, 27:7, 23:4)

Vyoralová 16, Magbegor 15, Hof 14, Andělová 10, Sabally, Voráčková a Conde po 9, Ayayi 8, Oblak 6, Šípová 5