Utkání prvního s druhým v náš prospěch

25.11.2023
V sobotu bylo v hale Královka na programu utkání prvních dvou celků Chance ŽBL. Tým ZVVZ USK Praha přivítal na domácí palubovce Levhartice z Chomutova. Účastnicím EuroCupu letošní sezóna v rámci české nejvyšší soutěže svědčí. USK však od první čtvrtiny zcela dominovalo a připisuje si výhru 92:49.

Do zápasu vstoupil lépe hostující tým, když se hned v úvodu ujal vedení 5:0 a trápil v úvodu hráčky ZVVZ USK Praha převážně na doskoku. Během necelé minuty však po koších Ezi Magbegor a Teji Oblak dokázaly Pražanky otočit skóre a vedení přetáhnout na svou stranu. Následně aktivita Chomutova opadla a svěřenkyně Natálie Hejkové dokázaly zaznamenat 12-ti bodovou šňůru. Ve chvíli, kdy v 5. minutě druhé čtvrtiny Gabriela Andělová trefila trojku, tak náskok USK přerostl dvacetibodovou hranici. Levhartice se nebyly schopné trefit a i díky nevynuceným ztrátám daly za první sedm minut druhé čtvrtiny pouhých šest bodů. Hráčky USK živil ve druhé čtvrtině především rychlý přechod a řešení přesilových situací, kdy se hráčky viděly na hřišti, posunuly si míč a vznikaly tak pěkné akce. Ke konci druhé desetiminutovky se Levhartice vzchopily. I přes to šly hráčky ZVVZ USK Praha v poločasové přestávce do šatny s dvacetibodovým náskokem.

Po poločase se hra, co se týče bodů velmi vyrovnala. Ani jeden tým se nemohl pořádně trefit. Na straně Chomutova to byla především Pollard, která na sebe brala, co se týče zakončení, často zodpovědnost. V posledních třech minutách třetí čtvrtiny to byla však na straně USK především rychlá hra dopředu a snaha o útočný doskok, co Pražankám zajistilo navýšení bodového náskoku. Ve chvíli, kdy Emese Hof proměnila oba trestné hody, tak světelná tabule v hale Královka ukazovala stav 68:38 pro domácí celek. Do poslední části utkání šlo USK s více než 30-ti bodovým náskokem. Na aktivitě však neubíralo a do konce zápasu stihlo bodový náskok ještě navýšit.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která se zároveň stala nejlepší střelkyní, když zaznamenala 24 bodů a 9 doskoků. Druhou nejlepší střelkyní utkání byla pak Teja Oblak, která dala 17 bodů a zaznamenala k tomu 6 asistencí. Nejlepší doskakující hráčkou byla Tereza Vyoralová, která doskočila 12 míčů a přidala k tomu 7 bodů a 6 asistencí.

ZVVZ USK Praha – Levhartice Chomutov 92:49 (24:12, 24:15, 22:11, 22:11)

Hof 24, Oblak 17, Conde a Magbegor po 10, Andělová 9, Ayayi a Vyoralová 7, Šípová 6, Petlanová 2, Přibylová 0