Čtvrté vítězství v řadě

22.11.2023
Ve večerních hodinách sehrál tým ZVVZ USK Praha šesté utkání letošního ročníku Euroligy žen. Soupeřem mu byla italská Bologna, která do tohoto utkání našla ve skupině B dva přemožitele. Třetím se dnes stalo USK, které si díky skvělému úvodu a týmové hře veze z Itálie další potřebné body do tabulky, když si připisuje výhru 69:90 a je to jeho čtvrté vítězství v Eurolize v řadě. Další utkání odehraje ZVVZ USK Praha na domácí palubovce příští středu 29.11. od 19.00 proti Cukurova Basketbol Mersin.

Vstup do utkání se hráčkám ZVVZ USK Praha velmi vydařil, když ihned v úvodu zaznamenaly šňůru 11 bodů v řadě. Skóre otevřela tříbodovou střelou Valériane Ayayi, která nastoupila do prvního euroligového utkání od svého zranění. V tu chvíli si začalo USK tvořit náskok, jehož základem byla výborná střelecká úspěšnost týmu. Na to zareagoval v 5.minutě utkání trenér domácího celku Vincent, který protočil za stavu 15:2 sestavou, aby zastavil rozjetý český tým.  To se mu částečně povedlo, jelikož tým z Bologni se vzchopil a během tří útoků snížil své manko o 7 bodů. Reakce hlavní trenérky Natálie Hejkové na sebe nenechala dlouho čekat. Trenérka si vzala oddechový čas a do konce první čtvrtiny bodový náskok USK opět vzrostl na 13 bodů. V druhé desetiminutovce Pražanky ještě přidaly na obrátkách a bodový náskok ještě výrazněji navýšily. Ve chvíli, kdy šly týmy o poločasové přestávce do šaten, tak na světelné tabuli svítilo skóre 50:25 ve prospěch ZVVZ USK Praha. Druhý poločas byl pak o udržení bodového rozdílu a pohlídání si vývoje zápasu. I přes to, že byl tento poločas bodově více vyrovnaný, tak si hráčky dokázaly v závěru udržet více než 20-ti bodový rozdíl. Cenné zkušenosti z euroligové palubovky sbírala pak i osmnáctiletá Mariana Přibylová. USK kralovalo v tomto utkání především na útočném doskoku, kde výrazně svého italského soupeře přeskákalo a dalo si tak šanci na další zakončení. S čímž souvisí i to, že tým vstřelil téměř čtvrtinu bodů jen a pouze po nevynucených ztrátách týmu z chrámu Palla Dozza.

Nejužitečnější hráčkou utkání se stala Ezi Magbegor, která dala 19 bodů a k tomu přidala 7 doskoků, 1 asistenci a 1 blok. Co se týče bodů, tak mělo USK celkem 5 hráček, které vstřelily dvouciferný počet bodů. Těmi byly s 19-ti body Nyara Sabally, s 15-ti body Valériane Ayayi a María Conde a s 11-ti body pomohla k další výhře Veronika Voráčková.

Virtus Segafredo Bologna – ZVVZ USK Praha 69:90  (15:28, 10:22, 19:23, 25:17)

Magbegor 19, Sabally 16, Ayayi a Conde po 15, Voráčková 11, Cazorla a Oblak po 5, Vyoralová 4, Andělová, Šípová, Přibylová a Hof 0