Hráčky USK v kvalifikaci o EuroBasket 2025

13.11.2023
V neděli pokračovala druhými utkáními kvalifikace o EuroBasket Women 2025. Do utkání zasáhlo všech šest nominovaných hráček z týmu ZVVZ USK Praha.

Po vysoké prohře s výběrem Německa cestovaly Češky v sobotu do řecké Chalkidy, kde se v neděli utkaly s Řekyněmi. Zápas to byl mnohem vyrovnanější. Tým v čele se zkušenou Artemis Spanou byl však nad české síly, a tak si Lvice připisují druhou porážku 66:75. Jedním z hlavních faktorů byla nízká střelecká úspěšnost českého týmu. Za český tým, který má účast na šampionátu jistou, nastoupily stejně jako ve čtvrtečním utkání Veronika Voráčková a Gabriela Andělová. Veronika zaznamenala 16 bodů, 9 asistencí a 6 doskoků. Gabriela přidala bodů 5.

Německá reprezentace s Nyarou Sabally pokračovala v kvalifikaci o EuroBasket utkáním proti Itálii, která v prvním utkání zvítězila nad Řeckem. Italský celek potvrdil své kvality a připsal si druhé vítězství ve skupině I, když porazil německý výběr 70:53. Nyara si v tomto utkání připsala 12 bodů, 9 doskoků a byla nejužitečnější hráčkou svého týmu.

Nejužitečnější hráčkou svého týmu byla opět i Emese Hof, která v dresu Nizozemska nastoupila proti chorvatskému výběru k druhému utkání skupiny A. Chorvatky si po úvodní prohře se Španělskem však spravily chuť a deklasovaly Nizozemsko 81:57. Emese si připsala v tomto zápase double-double za skvělých 14 bodů a 14 doskoků.

Jedinými hráčkami USK, které si v neděli připsaly výhru byly María Conde a Maite Cazorla. Ty na domácí půdě výrazně přehrály Rakousko 75:34 a jdou ve skupině A do čela tabulky. Obě naše hráčky si v tomto utkání připsaly shodně 4 body.

Kvalifikace bude pro všechny naše hráčky pokračovat v listopadu 2024.