Snažím se vždy odvést maximum

6.11.2023
Další hráčkou, které jsme se zeptali na pár otázek je Mariana Přibylová. Hráčka, která v klubu USK Praha začala svou basketbalovou pouť a teď se po několika letech do tohoto klubu vrací, aby oblékala dres A-týmu. Věkově ještě juniorka přichází do týmu s jedním cílem, a to vždy odvést na hřišti své maximum.

Jak si se těšila na sezónu v dresu ZVVZ USK Praha?

Těšila jsem se moc, a to hlavně z toho důvodu, že jsem v USK hrála dříve a byla jsem zvědavá, jak to bude fungovat v sekci žen a v juniorkách U19.

Jaké si dáváš cíle pro tuto sezónu?

Budu se snažit vždy odvést své maximum, pracovat na sobě, a i přes náročný program ve škole se neustále zlepšovat.

Z minulé sezóny máš zkušenosti s ženskou basketbalovou ligou. Vidíš to jako výhodu?

Určitě své působení v BLK Slavia Praha beru pozitivně a může mi to dát do budoucna hlavně dobré zkušenosti. Přeci jenom ženský basketbal se dost liší od dorosteneckého, a já mám tu výhodu, že jsem se toho loni mohla účastnit a na tento tvrdý basketbal o spoustě detailech si zvyknout.

Co děláš ve svém volném čase, pokud nejsi ve škole nebo na tréninku?

Pokud netrénuji nebo se neučím, tak trávím ráda svůj volný čas s mým mladším bratrem, hraji na klavír, kreslím a chodím na procházky s naším psem.

Novou posilou v našem týmu je i tvoje kamarádka a spoluhráčka z mládežnických reprezentací Karolína Petlanová.  Jaké to bylo, když jsi zjistila, že budete hrát spolu v jednom týmu?

Bylo to velmi překvapující a milé zjištění, protože s Kájou jsem od malička hrála, poté se naše cesty rozdělily, ale my jsme zůstaly v kontaktu díky škole a reprezentaci. Jsem za to moc ráda, protože mám u sebe někoho, kdo se mnou bude prožívat to co já, tím myslím náročný program jak v klubu, tak ve škole, protože letos obě maturujeme.