Ze Španělska s vítězstvím v kapse

25.10.2023
Dnes večer se odehrálo na hřišti v Salamance 4.kolo Euroleague women 23/24. Tým ZVVZ USK Praha ve velmi důležitém utkání porazil španělský tým Perfumerias Avenida 64:53 a jeho zápasová bilance z letošní sezóny v Eurolize je zatím 3-1.

Od první minuty se jednalo o velmi rychlé utkání, kde bylo znát, že půjde o utkání ve velkém nasazení a že si týmy nic nedarují.

Velmi dobrý vstup měla do svého prvního euroligového utkání Nyara Sabally. Ihned po střídání si svým nájezdem došla pro koš s faulem. Bohužel to byl na pár minut poslední koš, který Pražanky vstřelily. Obrat nastal necelé dvě minuty do konce první čtvrtiny, když Nyara Sabally získala v obraně míč, posunula míč na vybíhající Maríi Conde, která zakončila rychlý protiútok samostatným nájezdem. Ve druhé čtvrtině držela bodově Avenidu Alexis Prince, která vstřelila za daný časový úsek 8 bodů z celkového počtu 21 bodů. Na druhé straně se rozstřílela María Conde, která si za první poločas připsala 9 bodů. Do druhého poločasu se pak šlo za stavu 37:37.

Po návratu ze šaten se po úvodním přetahování o každý bod ujalo USK výraznějšího vedení po trojkové smršti. Nejdříve se trefila za tři body Tereza Vyoralová a tabule v hale v tu chvíli ukazovala skóre 41:44. V dalším útoku se za tři body trefila Ezi Magbegor a na to už reagoval trenér Avenidy Jose Vazquez oddechovým časem. Ani time-out nezastavil Pražanky ve zvyšování náskoku, když ihned po návratu na hřiště skórovala za tři body Veronika Voráčková. USK si vytvořilo devítibodový náskok, který se po zbytek třetí čtvrtiny dařilo držet i díky agresivní a kvalitní obraně. Pět minut před koncem utkání náskok ZVVZ USK Praha poprvé v utkání přesáhl dvoucifernou hranici, když po asistenci Maríi Conde skórovala z podkoše Ezi Magbegor. Pražanky podpořeny v obraně šesti bloky Ezi Magbegor do konce utkání kontrolovaly náskok a vezou do Prahy velmi důležité vítězství.

Nejlepší střelkyní utkání byla již zmíněná Ezi Magbegor, která zatížila konto soupeře 16 body. K tomu přidala 7 doskoků a 6 bloků. V týmu ZVVZ USK Praha nebyla jedinou dvoucifernou střelkyní - 14 bodů zapsala v utkání María Conde a 12 si připsala bývalá hráčka Salamanky Maite Cazorla.

Perfumerias Avenida – ZVVZ USK Praha 53:64 (16:15, 21:22, 12:18, 4:9)

Magbegor 16 (7 d. a 6 blk.), Conde 14 (8 d.), Cazorla 12 (7 d. a 6 a.), Vyoralová 9, Voráčková 5, Hof a Sabally po 4, Šípová a Přibylová 0