Žabiny zdolány v koncovce

21.10.2023
V hale Rosnička nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha k dalšímu utkání v rámci Chance ženské basketbalové ligy. Od úvodního rozskoku se jednalo o velmi napínavé a vyrovnané utkání, kde Pražanky vybojovaly cenné vítězství 63:50.

Již od úvodních minut bylo vidět, že to proti brněnskému celku nebude vůbec jednoduché. Skóre utkání otevřela po vydařeném sběhu ke koši María Conde. Vzápětí se však na brněnské straně zapsala košem do statistik Emma Čechová a Žabiny převzaly na pár minut otěže zápasu, když si za čtyři minuty zápasu vytvořily šestibodový náskok, který se do konce první desetiminutovky ještě navýšil. Na straně Žabin byla klíčovou hráčkou první čtvrtiny Petra Záplatová, která dala polovinu vstřelených brněnských bodů.

Do druhé čtvrtiny šly tak svěřenkyně Natálie Hejkové se sedmibodovým mankem, které potřebovaly smazat. Zlepšenou obranou, rychlým přechodem a lepší úspěšností střelby se Pražankám po koši Ezi Magbegor v 15. minutě povedlo srovnat na 27:27. Do konce prvního poločasu se pak ZVVZ USK Praha povedlo i bodově odskočit. Po tříbodové střele Maite Cazorly na konci druhé desetiminutovky svítilo na tabuli skóre 36:31 ve prospěch pražského celku. 

Tým z Žabovřesk cítil i na začátku druhého poločasu šanci a nevzdal se. Pomalu bodově dotahoval, týmy si několikrát předaly vedení a přetahovaly se o každý bod. Necelých šest minut před koncem utkání zahájila obrat Veronika Voráčková. Nejdříve košem z podběhu srovnala skóre na 48:48 a vzápětí poslala svojí proměněnou střelou USK do vedení. Na druhé straně sice dokázala košem z podkoše odpovědět Cunane, ale rozjeté Pražanky vzaly vývoj utkání plně do svých rukou. Velkou zásluhu na tom měla již zmíněná Voráčková, která následně svými dvěma proměněnými trojkami prakticky rozhodla o zápase.

Nejlepší střelkyní utkání byla Veronika Voráčková, která vstřelila 25 bodů a k tomu přidala 6 doskoků. Na doskoku se dařilo Ezi Magbegor, která zaznamenala 11 doskočených míčů a přidala k tomu 9 bodů. Stejný počet bodů si připsala i Maite Cazorla, která si do statistik zapsala i 5 asistencí. Tereza Vyoralová doskočila v tomto utkání skvělých 9 míčů a dala 6 bodů.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 50:63 (20:13, 11-23, 15-8, 4:19)

Voráčková 25, Magbegor 9 (11 d.), Cazorla 9 (5 a.), Hof 8, Conde 6, Vyoralová 6 (9 d.), Andělová, Přibylová, Jenková a Šípová 0