ZVVZ USK Praha podlehlo Polkowicím

11.10.2023
Ve sportovní hale v Polkowicích čekalo hráčky ZVVZ USK Praha druhé utkání skupiny B ženské Euroligy. Svěřenkyně Natálie Hejkové bohužel podlehly polskému týmu 68:75 a připisují si první porážku v sezóně.

Již před utkáním bylo zřejmé, že za Polkowice nastoupí jejich nová posila Brittany Sykes, jejíž příchod oznámil klub přesně před týdnem. Již v úvodních minutách získaly Polkowice mírný náskok, který se jim podařilo udržet až do konce první desetiminutovky. Pražanky se snažily náskok stáhnout. Ujmout vedení se jim v prvním dějství nepovedlo. Dokázaly se však po koši Ezi Magbegor přiblížit na rozdíl jednoho bodu a na začátku druhé čtvrtiny se poprvé v zápase dostat do vedení.

Polský tým si však vedení vzal zpátky a díky čtrnáctibodové sňůře šel do poločasu se sedmibodovým náskokem. I když se tým ZVVZ USK Praha snažil výsledek obrátit ve svůj prospěch, tak po tříbodovém pokusu Friskovec pět minut do konce třetí čtvrtiny náskok Polek narostl již na deset bodů. Vzápětí se ještě zvýšil a svěřenkyním Natálie Hejkové se nedařilo bodový rozdíl výrazně zmenšit. Nakročila k tomu až Gabriela Andělová, která svou trojkou v poslední vteřině třetího dějství dostala náskok Polek pod dvoucifernou hranici. Nížší úspěšnost střelby však Polkowicím dovolila korigovat bodový náskok. Necelé čtyři minuty do konce zápasu se rozsvítilo na tabuli u Polkowického týmu 5 týmových faulů. Toho využila Veronika Šípová a vzápětí Ezi Magbegor, když obě hráčky proměnily své trestné hody a snížily náskok soupeře. Druhá jmenovaná se pak ještě dokázala prosadit za dva body po spolupráci s Maite Cazorlou a snížit na rozdíl pěti bodů. To bylo však maximum.

Nejlepší střelkyní týmu byla v dnešním utkání Maria Conde, která dala 23 bodů. Skvělý výkon pak podala Ezi Magbegor, která přidala 19 bodů a doskočila úchvatných 17 míčů a zajistila si tak další double-double v sezóně.

 

KGHM BC Polkowice – ZVVZ USK Praha 75:68 (18-17, 22-16, 21-20, 14-15)

Conde 23, Magbegor 19, Vyoralová 8, Šípová a Voráčková po 6, Andělová a Cazorla po 3, Hof, Petlanová a Přibylová 0