Výhra nad hradeckými Lvicemi

6.10.2023
Na Eliščině nábřeží v Hradci Králové se odehrálo utkání Chance ženské basketbalové ligy mezi domácím Sokolem Hradec Králové a ZVVZ USK Praha. Pražanky si připsaly druhou výhru v soutěži, když vyhrály nad hradeckými Lvicemi 90:52.

Hráčky ZVVZ USK Praha čekal v pátek soupeř z východních Čech, který v úvodních dvou zápasech Chance ŽBL nepoznal hořkost porážky. Od úvodních minut to byly Pražanky, které diktovaly tempo. Výbornou obranou nutily hráčky Hradce k těžkým střelám a samy pomocí rychlého přechodu a převaze na doskoku navyšovaly náskok. Po koši Veroniky Šípové necelé čtyři minuty před koncem první čtvrtiny se poprvé náskok ZVVZ USK Praha přehoupl přes desetibodovou hranici a po konci první desetiminutovky se zastavil na čísle 22. Druhá čtvrtina už nebyla v tak ofenzivním duchu, když se hra na obou stranách bodově více vyrovnala. I přes to svěřenkyně Natálie Hejkové nepolevily a v poločase šly do šatny za výrazného vedení, které přesahovalo hranici dvaceti bodů. V druhém poločase bodové vedení ZVVZ USK Praha stále narůstalo. Po úspěšných trojkových pokusech Terezy Vyoralové a Maite Cazorly se náskok blížil ke 40 bodům.  Hradeckým hráčkám nepomohla v utkání ani nízká úspěšnost střelby, kdy měly například zpoza tříbodového oblouku úspěšnost pouhých 23 %. ZVVZ USK Praha si tak došlo pro druhou výhru v základní části Chance ženské basketbalové ligy.

Nejlepší střelkyní utkání byla Tereza Vyoralová, která zapsala 17 bodů. Maite Cazorla a Ezi Magbegor týmu pomohly 16 body. Ezi k tomu stihla přidat 9 doskoků. Dvoucifernou metu překonala ještě Veronika Voráčková s 12 body a Emese Hof s 10 body. První jmenovaná k bodům přidala ještě 5 zisků. Druhá jmenovaná zas 6 doskoků. Pro nizozemskou hráčku to byly první minuty na palubovce od loňského zranění kolene.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 52:90 (9:31, 15:17, 14:26, 14:16)

Vyoralová 17, Cazorla 16, Magbegor 16 (9 d.), Voráčková 12 (5 z.), Hof 10, Andělová 7, Conde 7 (10 d.), Šípová 4, Přibylová 1