Tisková konference před ELW 23/24

2.10.2023
V dopoledních hodinách proběhla ve sportovní hale Královka každoroční tisková konference ZVVZ USK Praha před zahájením nového ročníku ženské Euroligy. Za přítomnosti hráček, realizačního týmu a generálního manažera, byly představeny novinky před startem soutěže.

Generální manažer ZVVZ USK Praha Marek Kučera představil na úvod složení partnerů pro nadcházející sezónu a zmínil soutěže, v kterých bude ZVVZ USK Praha v letošní sezóně nastupovat. Poté se ujala slova slovenská trenérka Natália Hejková. Ta se nejdříve rozpovídala o složení týmu pro nadcházející sezónu. Ihned ze začátku zmínila, že tým prošel velkou obměnou a bude potřebovat čas na sehrání. Klub po loňské sezóně opustila Alyssa Thomas a vinou zranění se tým nebude moci spolehnout ani na Brionnu Jones, která byla několik let oporou týmu. Již před začátkem WNBA se pražský celek dohodl s Ezi Magbegor, která loňskou sezónu strávila v maďarské Šoproni. Po zranění Brionny Jones tým hledal náhradu. Tu našel v Nyaře Sabally, německé hráčce s gambijskými kořeny. Ta se svým týmem New York Liberty postoupila do finále WNBA a bude týmu k dispozici pravděpodobně až na 4. utkání Euroligy. Pod košem doplní již zmíněnou Magbegor, Ayayi, Šípovou a Hof. Na perimetru bude mít trenérka k dispozici do rotace více hráček. Do týmu přišly Andělová, Cazorla, Přibylová a Petlanová. Ty doplní zkušené Oblak, Conde, Vyoralová a Voráčková.

Dále hlavní trenérka poukázala na těžkou skupinu B, která bude podle jejích slov velmi vyrovnaná. Zmínila také, že důležitým faktorem bude i cestování, které bude pro USK v letošní sezóně těžké, a to hlavně kvůli absenci přímých letů do některých měst.

První utkání Euroligy čeká hráčky ZVVZ USK Praha na domácí palubovce již tuto středu proti francouzskému celku Basket Landes. Pro pražský tým je to nový soupeř. Výhodu vidí tým v domácím prostředí.

Tiskovou konferenci trenérka završila slovy: „Je to začátek nové éry ZVVZ USK Praha. Většina hráček je mladých a doufáme, že tu stráví několik sezón, vypracují se a bude to zas tým na který jsme zvyklí.“