Vítězný vstup do nové sezóny

29.9.2023
Stejně jako minulou sezónu odstartoval tým ZVVZ USK Praha nový ročník Chance ženské basketbalové ligy na půdě Trutnova, kde se vydal na cestu za 14. titulem v řadě.

Hráčky ZVVZ USK Praha dokázaly v průběhu prvního poločasu využít ztrát soupeře a rychlého přechodu ke skórování a pomalu bodově odskočit soupeři. Především v úvodu druhé desetiminutovky Pražanky přitlačily v obraně a vytvořily si dvouciferný náskok, který v druhém poločase jen narůstal.

Vstup do druhého poločasu se ZVVZ USK Praha totiž velmi vydařil, když hráčky dokázaly zaznamenat ihned v úvodu sedmnáctibodovou šňůru. Soupeř ze severu Čech se nedokázal celých pět minut bodově prosadit a dokázal ve třetí části skórovat pouhých šest bodů. Po zbytek utkání pražský tým dominoval na obou stranách hřiště a dokázal si vytvořit až 48 bodový náskok. V nové sezóně si tak připisuje první výhru 95:47.

Nejlepší střelkyní utkání se stala Valériane Ayayi s 25 body, která přidala také 10 doskoků a zapsala tak první double double v nové sezóně.  Valériane doplnila bodově nová australská posila Ezi Magbegor s 18 body. Dvoucifernou bodovou hranici pak překonala také María Conde s 14 body a Gabriela Andělová s 10 body. Svoje první body v dresu ZVVZ USK Praha si připsala i Maite Cazorla a Mariana Přibylová.

Kara Trutnov – ZVVZ USK Praha 47:95 (20:26, 16:20, 6:30, 5:19)

Ayayi 25 (10 d.), Magbegor 18, Conde 14, Andělová 10, Cazorla 8, Oblak 8 (5 a.), Šípová 5, Přibylová 4, Vyoralová 3, Petlanová a Hof 0