Známe i posledního soupeře ve skupině B

28.9.2023
Ve středu 27.9. se sehrála odvetová utkání kvalifikace o účast v základní fázi Euroligy žen 2023/2024. Poslední tři místa si vybojovala trojice ACS Sepsi-SIC, DVTK Hun-Therm a KGHM BC Polkowice. Poslední zmiňovaný míří do skupiny B, kde se střetne s ZVVZ USK Praha.

Po losu základních skupin Euroligy bylo jasné, že ZVVZ USK Praha narazí ve skupině B buď na tým KGHM BC Polkowice nebo na tým Besiktas JK. Zmíněné týmy se střetly v kvalifikaci a hlavní roli v těchto zápasech hrálo výsledné skóre. První utkání bylo velmi vyrovnané, když Polkowice vyhrály rozdílem jednoho bodu. O týden později navázal polský tým na těsnou výhru na hřišti Besiktase a v domácím prostředí si výhrou o 14 bodů zajistil návrat do základní části Euroligy žen. Týmy ACS Sepsi-SIC a DVTK Hun-Therm míří po vítězné kvalifikaci do skupiny A. 

První utkání ZVVZ USK Praha s vítězným KGHM BC Polkowice je naplánováno na 11.10.2023 na půdě soupeře. 1.kolo Euroligy je pak na plánu o týden dříve 4.10.2023, kdy hráčky ZVVZ USK Praha vyzvou na domácí palubovce francouzský tým Basket Landes. Přijďte hráčky podpořit na Královku při prvním utkání nového ročníku Euroligy.