Ezi Magbegor v Praze

23.9.2023
Dnes ve večerních hodinách přistálo na Letišti Václava Havla letadlo s naší novou posilou Ezi Magbegor, která přiletěla do Prahy po základní části WNBA. Zítra čeká čtyřiadvacetiletou Australanku první trénink s týmem na domácí palubovce.

Australská reprezentantka zažila v WNBA po individuální stránce velmi vydařenou sezónu. Po odchodu Breanny Stewart z týmu Seattle Storm Ezi využila šance a oproti sezóně 2022 se zlepšila téměř ve všech statistikách, což se projevilo i na individuálních oceněních. Podruhé v řadě byla vybrána do druhého All-defensive týmu WNBA. Toto ocenění uděluje asociace WNBA nejlepším obránkyním po odehrání základní části. Poprvé pak byla vybrána do All-Star WNBA.  

A jaká byla Ezi sezóna WNBA v číslech? V základní části soutěže nastoupila ke všem 40-ti zápasům, kde si držela průměr 13,8 bodu, 8,1 doskoku, 1,9 bloku a 1,1 zisku. Stala se jednou ze dvou hráček, kterým se povedlo dosáhnout takových statistik v základní části soutěže. Zařadila se na druhé místo v týmovém bodování a v blocích skončila dokonce na druhém místě v lize, když si připsala 74 bloků a zapsala se tak na 2.místo historických tabulek svého klubu Seattle Storm.

Trenérka Seattle Storm Noelle Quinn o Ezi v letošní sezóně řekla: “Je skvělá blokařka, obránkyně a výborná na doskoku. To, co dělá je neuvěřitelné.“

Ezi, vítej v Praze a přejeme ti mnoho basketbalových úspěchů!