Chci nasbírat co nejvíce zkušeností

22.9.2023
Další hráčkou, které jsme se zeptali na pár otázek před startem nové sezóny je Karolína Petlanová. Hráčka, která si v našem klubu prošla mládežnickým programem a v našem dresu hraje už od svých 8 let. Letos bude nastupovat v dresu ZVVZ USK Praha a sama říká, že cílem pro její první sezónu bude nasbírat co nejvíce zkušeností.

Jak se těšíš na sezónu v dresu ZVVZ USK Praha?

Těším se moc, bude to pro mě úplně nová zkušenost.

Jaké si dáváš cíle pro nadcházející sezónu?

Mým cílem je se zlepšit ve všech basketbalových dovednostech a nasbírat co nejvíce zkušeností od svých zkušenějších spoluhráček.

V minulé sezoně si nakoukla v našem dresu do několika zápasů ŽBL. Vidíš to jako výhodu pro nadcházející utkání?

Byla jsem samozřejmě moc ráda, že jsem si minulý rok mohla vyzkoušet jaké to vlastně je, ale jako nějakou velkou výhodu bych to asi neviděla, jelikož s ženským basketbalem nemám stále dostatek zkušeností a ten se přece jenom dost liší od toho mládežnického.

Co děláš ve svém volném čase, pokud nejsi ve škole nebo na tréninku?

Jelikož mě tento rok čeká maturita, tak se snažím ve svém volném čase co nejvíce učit, ráda také trávím čas se svými kamarády a rodinou.

Novou posilou v našem týmu je i tvoje kamarádka a spoluhráčka z mládežnických reprezentací Mariana Přibylová.  Jaké to bylo, když jsi zjistila, že budete hrát spolu v jednom týmu?

Byla jsem samozřejmě moc ráda, už jen z toho důvodu, že se s Mari známe už od mala, když jsme spolu ještě za USK hrávaly. Po Mari přestupu jsme se stále vídaly jak v reprezentaci, proti sobě na hřišti, tak i mimo něj. Myslím, že je důležité, že si spolu hodně rozumíme, protože tato sezóna pro nás bude hodně náročná, jelikož k již tak nabitému programu v klubu nás čeká ještě maturita, takže je důležité vědět, že máte někoho kdo je na tom stejně a můžete se na něj obrátit.