4. ročník Basketball Prague Open

3.9.2023
Tento víkend proběhl v hale Královka již čtvrtý ročník basketbalového turnaje, který každoročně pořádá nadace Koše proti drogám. Turnaj byl určen pro hráčky věkové kategorie U14. Mezi účastníky nechybělo ani domácí družstvo USK Praha.

Letošního ročníku se zúčastnilo osm družstev, která byla rozdělena do dvou skupin. Ve skupinách se hrálo formátem každý s každým. Podle umístění v jednotlivých skupinách se poté formulovaly dvojice do bojů o umístění a o medaile.

V první hrací den nabídly obě skupiny, jak poměrně jednoznačné zápasy, tak i utkání plné dramat a nečekaných zvratů. Domácí USK Praha šlo do druhého hracího dne s bilancí 1:1, když celkem jednoznačně porazilo po úspěšném vstupu do utkání BC Slaný. V druhém utkání proti BK Pardubice “A“ to byla právě první čtvrtina, která rozhodla o první prohře USK na turnaji.

Druhý hrací den nabídl nejdříve dohrávky zápasů jednotlivých skupin. Zde domácí družstvo zabojovalo v napínavém zápase proti Basket Ostrava a ve skupině A obsadilo konečné druhé místo. Toto umístění kvalifikovalo tým do utkání o celkové třetí místo na turnaji, kde hráčky vyzvaly tým Basket Slovanka. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání, které skončilo lépe pro hráčky Slovanky. Ty si tak z turnaje odváží bronzové medaile. Ve finálovém utkání se střetly BK Pardubice “A“ a BŠ Tygři Praha. Druhý jmenovaný tým předváděl po celý turnaj velmi kvalitní výkony, které ve finále završil ziskem zlatých medailí a celý turnaj tak ovládl bez jediné porážky.

Celkové umístění jednotlivých týmu na turnaji Basketball Prague Open 2023 je následující:

  1. BŠ Tygři Praha
  2. BK Pardubice “A“
  3. Basket Slovanka
  4. USK Praha
  5. Basket Ostrava
  6. DBaK Plzeň
  7. BK Studánka Pardubice “B“
  8. BC Slaný