Jen tak dál Ezi

24.8.2023
Základní část WNBA je v plném proudu a nová posila ZVVZ USK Praha Ezi Magbegor si během ní říká o velkou pozornost. Nejdříve to bylo první vybrání do WNBA All-Star týmu v kariéře, poté překonání hranice 1000 bodů v kariéře a následně i zapsání do historických tabulek WNBA.

Ezi se stala teprve druhou hráčkou v historii WNBA, která zaznamenala více než 17 bodů, 9 doskoků, 5 asistencí, 2 zisky a 2 bloky, a to ve dvou po sobě jdoucích zápasech. V historickém utkání proti New York Liberty si tato australská hráčka připsala skvělých 22 bodů, 12 doskoků, 5 asistencí, 3 zisky a 3 bloky. V následujícím zápase proti týmu Chicago Sky zaznamenala 17 bodů, 9 doskoků, 5 asistencí, 2 zisky a 2 bloky a zapsala se tak po boku Candace Parker do historických tabulek.

Ve skvělých výkonech pokračuje Ezi i nadále. V této sezóně má v průměru 13,8 bodů, 7,8 doskoků a 2,5 asistence na utkání. Její úspěšnost střelby je z pole 51 %, z tříbodové vzdálenosti 35,5 % a z čáry trestného hodu 68,3 %. Ezi přejeme, aby jí tato forma vydržela co nejdéle.

Její tým Seattle Storm (10-23) se momentálně nachází na desáté příčce soutěže. Po sérii deseti porážek si v posledních deseti zápasech polepšily na bilanci 6-4. V následujících dnech je čekají důležité zápasy, které více napoví o skladbě týmů v nadcházejícím play-off.