Nepovedená koncovka znamená druhou prohru ve skupině

31.7.2023
Po nevydařeném prvním utkání základní skupiny evropského šampionátu divize A čekal Lvice souboj s týmem Izraele, který po svém návratu do nejvyšší divize těsně podlehl v úvodním utkání výběru Srbska. Ani v druhém utkání si však Češky nepřipsaly výhru a ve smolné koncovce podlehly Izraelkám 73:74.

Prvního výraznějšího vedení se ujaly Izraelky ihned v první čtvrtině utkání, kdy si za necelé dvě minuty hry dokázaly vybudovat devítibodový náskok. Tuto sérii dokázala zastavit Dominica Hynková, která svou tříbodovou střelou odstartovala jedenáctibodovou šnůru Lvic. Další minuty utkání byly velmi vyrovnané a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Ke konci druhé čtvrtiny to však byly opět Češky, které si dokázaly vytvořit mírný náskok a držely ho až do posledních minut utkání. Na koš Vydrové za stavu 71:63 zareagoval Izraelský trenér oddechovým časem, po kterém se dokázaly Izraelky vrátit do zápasu dvěma trojkami a necelé dvě minuty do konce utkání šly dokonce do vedení 71:72. Skóre vyrovnala jednou danou šestkou Jesika Hibalová. Izraelky však dokázaly vzápětí odpovědět dvoubodovou akcí a šly opět do vedení. Šanci na vyrovnání měla opět z čáry trestných hodů Hibalová. Ta však stejně jako v předchozím případě minula první trestný hod a dokázala pouze snížit na 73:74. V závěru se snažila skóre otočit Valentýna Kadlecová, ale ani jeden z jejích dvou pokusů do koše nespadl a z vítězství se tak mohl radovat soupeř.

Dnes čeká Lvice volný den, kdy musí nabrat síly do posledního utkání základní skupiny. To se uskuteční v úterý v 19:30 proti Srbsku.

 

Česko - Izrael 73:74 (14-18, 31-21, 12-13, 16-22)

Hynková 12, Brejchová 11, Hibalová a Vydrová po 10, Kadlecová 9, Kubíčková 7, Hauserová 6, Lišková 5, Ceralová 2, Svatoňová 1