Osmnáctiletý talent

14.7.2023
Vycházející hvězda českého basketbalu, osmnáctiletá hráčka Mariana Přibylová, která zazářila na právě skončeném Mistrovství Evropy, teď získala možnost zazářit na Mistrovství světa do 19 let. Využili jsme příležitosti a položili jí pár otázek.

Jak hodnotíš svůj výkon na ME U18?
Po výsledku, kdy se nám nepovedlo udržet divizi A, se těžko hodnotí osobní výkon. Každopádně jsem týmu chtěla pomoct hlavně v obraně s pressováním míče a v útoku rychlým nájezdem do koše. Záleží na jednotlivých zápasech, ale v obraně jsem byla poměrně spolehlivá, v útoku bylo dost nahoru a dolů.

Jak jsi byla spokojená s organizací celého ME? Je něco, co tě mile překvapilo a něco, co pro tebe bylo nepochopitelné?
Co se týče organizace, tak jsem moc problémů nezaregistrovala, které by nějak zasáhly do průběhu turnaje. Jediné, co bych vypíchla, byla lehká neznalost angličtiny u většiny místních obyvatel. Každopádně pro všechny byla novinkou zdejší kultura, podle které jsme se museli chovat a respektovat ji (turnaj se odehrál v Turecku, pozn. redakce).

Jaké má šance český tým na nadcházejícím MS U19?
Na MS se velmi těším a díky naší sestavě očekávám vydařený výkon na turnaji. Na světovém šampionátu si moc nevyberete s kým je dobré a s kým je špatné hrát, a proto je těžké hodnotit základní skupinu, kde máme Egypt, Kanadu a Čínu. My do toho dáme vše a budeme věřit v úspěch.

Lvice naskočí do turnaje v sobotu od 14:15 proti Egyptu. V něděli, 15 minut po poledni, změří síly s Kanadou a základní skupinu uzavřou v úterý zápasem proti Číne od 11:45.