USK news

12.7.2023
Během Mistrovství Europy do 18 let, kam se upírala naše pozornost, se na půdě ZVVZ USK Praha událo mnoho věcí.

Dobrou zprávou je, že dvě osmnáctileté hráčky z A týmu mistryň na výše zmíněném turnaji předvedly skvělý výkon. Ten bohužel nebyl korunován velkým úspěchem, ale jejich stopa v týmu je veliká.

Trenérka Natália Hejková si udělala výlet do USA, kde během svého pobytu navštívila novou oporu ZVVZ USK Praha Ezi Magbegor a shledala se zde také s bývalou hráčkou Martou Xargay. Po zápase WNBA mezi Seattle Storm a New York Liberty byl čas na pokec a otevření nového vztahu v našem týmu. Ezi v této sezóně dosahuje na 14,2 bodů, 8,4 doskoků a 2,2 asistence na utkání. To jsou čísla, která jí vystřelila do WNBA All-Star týmu. Spoluhráčkami jí budou například Branna Stewart, Brittney Griner, Satou Sabally nebo třeba Courtney Vandersloot.

Mnozí z vás zaznamenali nepříjemnou zprávu právě z WNBA, kdy se zranila ústřední hráčka ZVVZ USK Praha Brionna Jones. Přetržená achilovka a její rekonvalescence způsobila, že tým se bude muset obejít bez skvělých služeb této hráčky pod košem. Brie, přejeme brzké uzdravení!

Dobrou zprávou však je, že skvělý výkon nové posily Mariany Přibylové na evropském šampionátu U18, jí otevřel nominační dveře do závěrečně dvanáctky před nadcházejícím Mistrovstvím světa, které hostí Španělsko.