Ani na podruhé to nevyšlo

2.7.2023
Češky do osmnácti let neokusily vítězství ani v druhém utkání na evropském šampionátu. Dvě prohry je momentálně řadí na poslední místo ve skupině D. Reputaci si mohou napravit zítra, kdy od 15:30 vyzvou Slovinsko.

Lvice do zápasu vstoupily mnohem lépe a sebevědoměji než ve včerejším duelu proti Německu. To se projevilo hlavně v prvních minutách zápasu. Pak se Finky dostaly do tempa a hra se rychle vyrovnala. Naštěstí to byla česká děvčata, která se v posledních dvou minutách více prosazovala a do druhé části šla s šestibodovým rozdílem. To bohužel nevydrželo dlouho. Finky vlétly do druhé části ve velkém stylu, rychle ztrátu umazaly, Češkám nedovolily jen tak skórovat a právem převzaly vedení v zápase. Mladé Lvice přidaly další body až v závěru druhé části a to z čáry trestného hodu. Soupeřky tou dobou vedly už o 7 bodů. Nepovedená čtvrtina z české strany skončila 33:41.

Češky vstoupily do druhé půle bojovně. Za pět odehraných minut dovolily Finkám pouhé dva vstřelené body a samy se dostaly na rozdíl dvou bodů. V tu chvíli soupeřky zlepšily hru a dlouho se hrála vyrovnaná partie. Až před třetím klaksonem se Finkám opět podařilo dostat na dvouciferný rozdíl. V poslední části se opět více prosazovaly seveřanky, které si už vítězství nenechaly vzít. Finky tak jednoznačně porazily český výběr 84:62.

Nejlepší hráčkou českého výběru byla Mariana Přibylová s 9 body a 8 doskoky. Karolína Petlanová za ní zaostala o 1 bod a doskočila 10 míčů. 8 bodů se podařilo také Emílii Brzoňové a Barboře Leopoldové.

Finsko – Česko 84:62 (16:22, 25:11, 19:14, 24:15)
Přibylová 9 (8 d.), Petlanová 8 (10 d.), Brzoňová a Leopoldová po 8, Kytlicová 7, Staňková 6, Večeřová 5, Brožová 4, Klapková 3, Mezihoráková 2 (7 d.), Vlachová 2, Krausová 0