Druhá výhra v přípravě

26.5.2023
Turecký turnaj a soupeřky svědčí české reprezentaci. Po včerejší výhře nad domácím Tureckem, si dneska připsaly basketbalistky Romany Ptáčkové další výhru, tentokrát nad Německem. Zítra zakončí turnaj zápasem proti Lotyškám.

Vstup do zápasu na české straně nebyl dobrý a za stavu 3:11 přišel oddechový čas. Po něm se hra postupně stabilizovala, Lvice začaly lépe bránit a pomalu stáhly ztrátu na dostřel. Pomohla tomu skvělou hrou opora ZVVZ USK Praha Veronika Voráčková. Češky mravenčí prací pokračovaly i ve druhé čtvrtině a za to byly odměněny nejdřív srovnáním a po té se ujaly vedení.

Po poločase si české hráčky držely stále vysoký standart v obraně. Němky byly dlouho bezbranné a vypadalo to na jejich dvoucifernou porážku. Jenže právě v tento moment udělaly krátkou šestibodovou šňůru a vzápětí byly zase ve hře. Potřebný klid dala Lvicím Tereza Vyoralová úspěšnou trojkou. Na to soupeřky už nezareagovaly a český výběr si připsal vítězství nad Německem 56:51.

Zápas ohodnotila nejlepší střelkyně ve výběru Romany Ptáčkové, desetibodová Emma Čechová: „Oproti včerejšku byly Němky mnohem víc tvrdé, byly i vyšší než včera Turecko. Tím to pro mě bylo pod košem trochu těžší, ale jinak jsem se vždy snažila mít před hráčkou ruku, aby na ní nešla přihrávka a někdy se to podařilo. Obecně to pro mě bylo těžší, možná i proto, že jsem hrála víc minut. Naposledy jsem hrála dva zápasy za sebou snad na Evropě U18 loni v létě, kdy se hrají dokonce tři, stejně jako tady. Dala jsem si odpoledne šlofíka a bylo to v pohodě. Bylo to cítit, že jsem na konci úplně nemohla, ale nebylo to nic hrozného. Na začátku jsme se musely rozehrát, dostat do tempa a přijít na to, jak je bránit, možná měly Němky i víc štěstí, pak jim trojky už nepadaly. Někdy mi hráčka trochu utekla, tak jsem se bála, ale bloky mi vyšly dobře, což mě zachránilo na poslední chvíli."