Lvice zahájily herní část přípravy

25.5.2023
České reprezentantky zahájily herní etapu přípravy před Eurobasketem na kvalitně obsazeném turnaji v Turecku, kde v úvodním zápase vyzvaly domácí celek a hned si připsaly výhru 83:70. Hned zítra se utkají s Německem. V sobotu pak změří síly s Lotyšskem.

S trochou nadsázky se dá říct, že Lvice vystoupily z letadla rovnou do haly. Náročný den, dlouhé cestovaní a dopravní špička v Istanbulu jako by se na Češkách nepodepsaly. Proti silném týmu se dostaly rychle do nepatrného vedení. Nebýt faulů, které pomohly Turecku udržet se na dostřel, se dá říct, že Středoevropanky měly mnohem více ze hry a zaslouženě ovládly první poločas byť jen o čtyři body.

Basketbalistky Romany Ptáčkové vstoupily do druhé půle parádně a rychle si vypracovaly jedenáctibodové vedení. Turecko se nevzdalo a po oddechovém čase ztrátu vymazalo. Divácky atraktivní třetí čtvrtina skončila stavem 60:60. Turkyně v poslední části nenašly recept, jak otočit zápas ve svůj prospěch. Za to Češkám se v ofenzívě dařilo, 23 nastřílených bodů v poslední části je toho důkazem.

Nejlepšími českými střelkyněmi byly Natálie Stoupalová se 17 a Emma Čechová se 14 body. Dále pak Renáta Březinová s 9, Petra Holešínská s 8, Veronika Šípová, Eliška Hamzová a Gabriela Andělová po 7, Kateřina Zeithammerová a Simona Sklenářová po 5 a Dominika Paurová 4 body.