Kádr ZVVZ USK Praha se obmění

17.5.2023
Sezóna 2022/2023 byla pro ZVVZ USK Praha sladkokyselá. Zatímco v české lize překonal tým Natálie Hejkové rekord v počtu výher v řadě (nyní je na 272 zápasech) a vyhrál Chance ženskou basketbalovou ligu, tak na domácím Final Four skončil čtvrtý.

Bez ohledu na výše uvedené se sestava šampionek obmění. Pozitivní zprávou je, že páteř týmu zůstává stejná. V sezóně 23/24 se tak dál můžeme těšit na Teju Oblak, Terezu Vyoralovou, Maríi Conde, Valériane Vukosavljević, Veroniku Šípovou a Veroniku Voráčkovou, stejně tak i na Brionnu Jones a Emes Hof.

Na druhé straně jsou zde i odchody. ZVVZ USK Praha neprodloužil smlouvy s dlouholetými oporami jako Alyssa Thomas, Simona Sklenářová nebo Tereza Halátková, dále také Barbora Wrzesiński a Temi Fágbénlé. Všechny tyto hráčky zanechaly v klubu svoji stopu a za to jim DĚKUJEME a přejeme mnoho štěstí v nových angažmá.

Jedna změna také nastala v trenérském týmu. Po dlouhých letech v ZVVZ USK Praha končí také Pavel Kubálek. I jemu děkujeme za vše, co pro klub udělal a přejeme mnoho štěstí v další kariéře.