WNBA s hvězdami USK

16.5.2023
Už tento pátek začíná zámořská WNBA a jak už bývá pravidlem posledních let, představí se v ní dvě hráčky ZVVZ USK Praha – Brionna Jones a Alyssa Thomas. Základní část skončí 9. září. O čtyři dny později startuje play-off. Vítězky letošního ročníku budou známy nejpozději 20. října.

Americká pivotka, která hájí barvy ZVVZ USK Praha a Connecticut Sun letos v létě prodloužila se zámořským týmem smlouvu. Oslovení klubu přišlo po třech velice úspěšných sezonách – vloni získala ocenění „Sixth player of the year“, dále pak byla dvakrát nominována do WNBA All-Star. V roce 2021 byla vyhlášena jako nejlepší zlepšení soutěže. Brie se tak může v historických tabulkách Connecticutu posunout výše. Zatím je devátá v počtu odehraných utkání (166), čtrnáctá v počtu vstřelených bodů (1445) a jedenáctá v doskocích.

Ve dvou přípravných utkání byly hráčky ZVVZ USK Praha klíčové. V prvním zápase proti New York Liberty se Brionna Jones blýskla 10 body a Alyssa Thomas 5 asistencemi. Obě byly první ve své statistice. V druhém duelu, tentokrát proti Atlanta Dream, se vytáhla Alyssa Thomas. K devíti doskočeným míčům přidala 5 asistencí.