Mládež USK Praha

10.5.2023
Mládežnické kategorie USK Praha mají za sebou vrcholy letošního ročníku. Dorostenky U19 a U17, kadetky U15 a U14 se probojovaly na Mistrovství České republiky a dokázaly dojít do bojů o medaile.

Nejlépe dopadly mladší žákyně, které v sezóně 22/23 našly jen jednoho přemožitele, jinak propluly kategorií U14 bez porážky. To korunovaly prvním místem na domácí palubovce, když na MČR U14 bez ztráty kytičky vyhrály.

Starším žákyním se také finálový turnaj povedl. V úvodním zápase deklasovaly své soupeřek o 27 bodů. V semifinále nestačily na domácí hradecké Lvice (47:58). V zápase o bronz zase našly vítěznou mentalitu a celkově tak skončily naše basketbalistky na třetím místě.

Stejnou medaili si odvezly i kadetky U17. V prvním utkání přehrály Ostravu o 12 bodů a zajistily si účast v semifinále. V tom, stejně jako u mladších spoluhráček, narazily na Sokol Hradec Králové. Do poločasu to byl velice vyrovnaný zápas. Bohužel pak přišel střelecký útlum, který znamenal, že USK Praha půjde do bojů o bronz. V tom naše hráčky porazily jednoznačně Žabiny a získaly další medaili pro USK Praha v tomto ročníku.

Dorostenkám U19 se bohužel nepodařilo načasovat formu a z MČR si odváží 7. místo. V úvodním zápase nestačily na své protihráčky a veděli, že budou bojovat o umístění. Proti HB Basket, se kterým v sezoně prohrály oba své zápasy velkým rozdílem, teď hrály vyrovnanou partii. Bohužel i napotřetí je oponent porazil a to znamenalo hru o celkové sedmé místo. Proti Strakonicím si naše hráčky spravily chuť a aspoň jednou na MČR ochutily chuť z vítězství.

Na festivalu U12 se také dařilo naším basketbalistkám. Ty si z turnaje velkou hlavu nedělaly a odjely ze Žďáru nad Sázavou bez prohry a tedy se zlatými medailemi na krku.