Druhý hrací den MČR U14

6.5.2023
Druhý hrací den MČR mladších žákyň by se dal rozdělit do dvou částí. První část byla o lepším umístění poražených týmů po čtvrtfinále. Ve druhé jsme viděli semifinálové duely. Taková byla sobota na Královce.

Dnešní den odstartoval duel OSK Olomouc s Žabinami Brno. Oba týmy se potkaly již v Extralize B, takže věděli, na co se připravit. Vyrovnaná první čtvrtina neprozradila, kdo má na vrch, ale druhou a třetí část ovládly Žabiny. Tím si vypracovaly náskok, který znamená, že si zítra zahrají o 5 místo. OSK Olomouc na turnaji okusilo druhou porážku, tentokrát 52:67.

Druhým účastníkem o páté místo je Basket Slovanka. Ta si poradila jednoznačně s SBŠ Ostrava 82:43. Ostrava udržela tempo se soupeřkami jen v první části. Před a po poločase jí došla šťáva, které znamenala téměř 40 bodovou ztrátu. V poslední čtvrtině se hra zase srovnala, ale to nemohlo ohrozit jisté vedení Slovanky.

Semifinálové duely odstartovaly domácí hráčky USK Praha, které si poradily s BK Strakonice 66:38 a staly se prvním finalistou letošního MČR. Basketbalistky Lucie Zeithammerové si vypracovaly v první části třináctibodové vedení, které Strakonice dokázaly do poločasu snížit na deset bodů. Jednoznačná třetí čtvrtina v podání USK Praha však znamenala konec nadějí pro Jihočešky.

Ve druhém semifinále a zároveň posledním zápasem soboty se utkaly Sadská s Hradcem Králové. Velice vyrovnaná první půle nepřinesla sebemenší indicii, kdo se podívá do finále. To se změnilo až po poločase, když Lvice udržely Vosy pod deseti body. To se jim povedlo jak ve třetí, tak ve čtvrté čtvrtině. Samy přitom ve druhé půlce překonaly obranu soupeřek 34 body a tím si zajistily účast v boji o zlato.