Krásné finálové drama

21.4.2023
Na Královce, domácí hale ZVVZ USK Praha, odstartovala finálová série Chance ženské basketbalové ligy. Odpočinuté a skvěle připravené Žabiny využily rozmaru v domácím týmu a nabídly dramatickou podívanou.

Krásnou podívanou přinesla první čtvrtiny, kdy se oba týmy předháněly ve vedení. Vedení o 4 body se podařilo ZVVZ USK Praha těsně před koncem, ale Žabiny skvělou hrou srovnaly stav utkání. V druhé části se tak začínalo od nuly. V patnácté minutě si hosté vzali nejtěsnější možné vedení. Z obhájkyň titulu v tu chvíli spadla deka a pokusily se výrazněji odskočit. Jenže skvěle připravené Žabiny se nenechaly nachytat a furt se držely na dostřel. V posledních dvou minutách první půle jim přeci jen došel dech a domácí si vypracovali osmibodový náskok.

Až po přestávce ZVVZ USK Praha poprvé dostřelilo na dvouciferné vedení. Žabiny, které zdobila parádní obrana, svůj boj stále nevzdaly a basketbalistky Natálie Hejkové měly co dělat, aby zápas nebyl vyrovnanější. Soupeřkám opět nevyšlá závěrečná pasáž, díky čemuž si ZVVZ USK Praha urvalo doposud nejvyšší vedení v zápase – 73:60. Ani to nezlomilo Brňanky a pět minut do konce utkání snižovaly na sedmibodový rozdíl. To bylo ze strany v dnešním zápase maximum. Domácí si závěr pohlídali a ujali se vedení ve finálové sérii 1:0. Druhé měření sil je v plánu v neděli v Brně od 17 hodin.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 89:73 (21:21, 31:23, 21:18, 16:11)
Thomas 25 (18 d.), Oblak 20 (9 a.), Jones 19 (9 d.), Conde 16 (7 d.), Vukosavljević 7 (8 d.), Šípová 2, Wrzesiński 0