Semifinálový matchball

6.4.2023
Semifinálová série mezi ZVVZ USK Praha a Sokolem Hradec Králové se dnes přesunula na východ Čech. Dva dny od prvního duelu se změnilo jen místo konání, výkon obou týmů zůstal stejný. Basketbalistky Natálie Hejkové vyhrály i druhé měření sil a v sérii jsou krok od finále.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do zápasu s velkou vervou a po třech odehraných minutách vedlo 12:2. Lvice se snažily snížit ztrátu, ale jejich pokusy vždy skončily u dobré obrany hostů. Do konce čtvrtiny už byl náskok Pražanek dvaadvacetibodový. Druhá část byla jednoznačně v režii ZVVZ USK Praha. Pětadvacet bodů v řadě a téměř osm minut bez obdrženého koše byla pro domácí hořká pilulka. V závěru sice nastřílely 9 bodů, ale to nijak nemohlo zvrátit směr, kterým byl zápas nasměrován.

Aby Hradec Králové mohl pomýšlet na výhru, musel by za druhý poločas vymazat čtyřicetibodový náskok soupeře. K tomu jim nepřála nízká úspěšnost střelby. Domácí se prosadily z každé třetí střely za dva body. ZVVZ USK Praha každou třetí střelu minul. Jediné, co se nedařilo oběma týmům, bylo zakončení zpoza trojkového oblouku. Pětadvaceti procentní úspěšnost na obou stranách neodpovídá kvalitě střelkyň, kterou týmy disponují.

ZVVZ USK Praha v druhé půli poklidně navyšoval vedení a zápas ovládl 109:48. Největší podíl na tom má Temi Fágbénlé, která si připsala 23 bodů. O tři méně stihla Brionna Jones. Velériane Vukosavljević zaznamenala 16 bodů. Kapitánka Teja Oblak 14. Stejný počet bodů nastřílela i Alyssa Thomas. Ta k tomu ještě přidala 12 doskoků a 7 asistencí. Dvoucifernou metu překonala ještě Tereza Vyoralová s 11 body.

Sokol Hr. Králové – ZVVZ USK Praha 48:109 (10:32, 9:27, 12:27, 17:23)
Fágbénlé 23 (5 zisků), Jones 20 (9 d.), Vukosavljević 16 (8 d.), Thomas 14 (12 d., 7 a.), Oblak 14, Vyoralová 11, Wrzesiński 7, Šípová 4