Povedený vstup do semifinálové série

4.4.2023
V prvním semifinálovém klání se na Královce představil tým Sokola Hradce Králové. ZVVZ USK Praha přešla přes Slovanku jednoznačně 3:0 na zápasy. Lvice si stejně tak poradily s KP Brno. To jim zajistilo účast v semifinále ze šestého místa.

Domácí sice skórovali první, ale Hradec Králové se dvěma rychlými koši po sobě ujal vedení. Pak už to ale bylo ZVVZ USK Praha, které šlo do vedení. To se v úvodní desetiminutovce chvíli pohybovalo až na 16 bodové hranici. Lvice se nevzdaly a umazaly ztrátu pod deset bodů, jenže to byly domácí, kteří nakonec opět vedli o 11 bodů. Ve druhé čtvrtině Hradec Králové dlouho hrál s obhájkyněmi titulu vyrovnanou partii. Až po pěti odehraných minutách našlo ZVVZ USK Praha tempo a drtivým finišem šly do šaten s 23 bodovým náskokem.

Po přestávce domácí udrželi stejné nasazení, jako na konci druhé části a rychle se dostali do třicetibodového vedení. Pak se hra ustálila, ani jeden tým nedokázal navýšit vedení, respektive umazat ztrátu. První vystrčilo růžky ZVVZ USK Praha a odskočilo trochu výrazněji ve skóre. Zatímco basketbalistky vedené Natálií Hejkovou držely konstantní bodový nástřel, v každé čtvrtině zaznamenaly 29 bodů, na straně Hradce Králové produktivita klesala. V poslední části ZVVZ USK Praha opět navyšovalo své vedení, které skončilo na finálním skóre 116:62. Další semifinálové utkání proběhne ve čtvrtek na půdě Hradce Králové od 18 hodin.

Příjemné překvapení si připravily dvě bývalé hráčky ZVVZ USK Praha Danielle Robinson a Kia Vaugh, které se na utkání přišly podívat. Mohly v přímém přenosu sledovat, jak všechny domácí hráčky, které do utkání nastoupily na delší časový úsek, zaznamenaly dvouciferný počet bodů. Této statistice vévodí Brionna Jones s 25 body. Dále pak Valériane Vukosavljević se 17 a Alyssa Thomas s 15. Nutno také vypíchnout double double Temi Fágbénlé za 13 bodů a 10 doskoků.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hr. Králové 116:62 (29:18, 29:17, 29:14, 29:13)
Jones 25 (8 d.), Vukosavljević 17, Thomas 15, Fágbénlé 13 (10 d.), Šípová 13, Oblak 12 (8 a.), Vyoralová 11 (9 d., 7 a.), Wrzesiński 10, Sklenářová 0