Úspěšný vstup do play off

26.3.2023
V play off Chance ženské basketbalové ligy proti sobě nastoupily první s osmým, neboli ZVVZ USK Praha proti Slovance. Favorit svoji roli utvrdil během první čtvrtiny a vykročil jednoznačně za vítězstvím v celé sérii. Další dva duely jsou naplánovány na nadcházející úterý a pátek, vždy od 18 hodin a v hale Královka.

Trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková rozložila minutáž svých svěřenkyň téměř rovnoměrně. Ty se jí odvděčily dvoucifernými nástřely. Nejlépe si vedla podkošová opora Brionna Jones s 26 body. O dva body méně, za to 12 doskočených míčů, zapsala Témi Fágbénlé. Double double zapsala i Valériane Vukosavljević za 12 bodů a 11 asistencí. Dvojciferné hodnoty nastřílených bodů dosáhlo také trio Veronika Šípová, Simona Sklenářová a Tereza Vyoralová.

ZVVZ USK Praha vstoupil do utkání neohroženě a po dvou minutách už vedl dvouciferným rozdílem. Domácí ještě třikrát stlačily ztrátu pod tuto hranici, ale na více se nezmohly. Obhájkyně titulu dál předváděly skvělou práci v obraně, ze které pramenily rychlé protiútoky. Takto si v první části basketbalistky ZVVZ USK Praha vypracovaly jednadvacetibodové vedení. Stejnou ofenzivní smršť předvedly i v druhém dějství. Po druhé v zápase nastřílely soupeřkám 38 bodů. Ještě lépe, než v úvodu, se jim dařilo v obraně. Slovanku udržely na pouhých pěti bodech. Tak se rodilo poločasové skóre 22:76 z pohledu domácích.

ZVVZ USK Praha dominovalo hlavně v podkošovém prostoru. Zatímco hráčky Slovanky doskočily 18 míčů, hosté jich ukořistili o 28 více, z toho 16 v útoku. Osmý tým ligy po základní části sice ve třetí části vystrčil růžky a předvedl téměř dvacetibodový nástřel, jenže ZVVZ USK Praha byla stále při chuti a své vedení neustále navyšovala. Závěrečná část nebyla bodově nijak zajímavá a tak se na skóre nic dramaticky neměnilo. ZVVZ USK Prah přehrála Slovanku 117:51 a odváží si první výhru z letošního play off.

Basket Slovanka – ZVVZ USK Praha 51:117 (17:38, 5:38, 19:26, 10:15)
Jones 26, Fágbénlé 24 (12 d.), Šípová 16, Sklenářová 15, Vyoralová 13 (8 d.), Vukosavljević 12 (11 a.), Wrzesiński 8, Oblak 3