Pohled Natálie Hejkové

11.3.2023
Basketbalistky ZVVZ USK Praha mají před sebou důležitou fázi sezóny. Nejprve se v Eurolize pokusí přejít přes nevyzpytatelnou Avenidu do Final Four. Pak je v domácí lize čeká vyvrcholení letošního ročníku. Kdo jiný, než hlavní trenérka Natália Hejková, by se k situaci měl vyjádřit.

Dosavadní průběh sezóny?
Základní část ELW musím hodnotit jednoznačně pozitivně, hlavně její první polovinu, když jsme porazili Valencii a Bourges. Tyto výhry nám zajistily druhou příčku v tabulce. Samozřejmě ani měření sil s Fenerbahce nebylo zklamání. Oba zápasy byly těsné a při určité konstelaci jsme alespoň jeden z nich mohli vyhrát. Druhé místo je pro nás to, čeho jsme zhruba chtěli dosáhnout.

Následující týdny?
Následující dny a týdny, které nás čekají, jsou ty rozhodující v tomto ročníku. Podle nich budeme hodnotit celou sezónu. Doufáme, že přes play off se dostaneme do Final four a tam se uvidí.

Návraty zraněných hráček?
Celou tuto sezónu nás stíhá marodka, která byla totálně různorodá – od normálních basketbalových zranění až po ty kuriózní, které vyvrcholily u Terezy Halátkové zlomeninou kotníku na špatně připravené hrací ploše v Aténách. To, že se připojily hráčky z marodky, určitě pomůže alespoň v tréninku. V důležitých zápasech v play off je to těžší, jelikož mají obrovský herní výpadek.