Další víkend U15 na hrištích soupeřek

5.3.2023

V sobotu jsme se vydaly na hřiště soupeřek z Prahy, na zápas se Slovankou, která měla bohužel na soupisce pouze 7 hráček.

Utkání i proto mělo od začátku jednoznačný průběh. My jsme se snažily ale nepolevovat, jelikož jsme se chtěly tímto zápasem připravit na nedělní zápas se Strakonicem, což se nám ve všech směrech podařilo. Odměnou pro holky bylo, že se všechny hráčky zapsaly do střelecké listiny, i když se jim snažíme vysvětlit, že pro nás to není důležité.

95:26 konečný výsledek

 

V neděli jsme vyrazily na výlet do Strakonic. Soupeř nám to nechtěl ničím ulehčit, začátek zápasu naordinoval v 9 hodin ráno. Některé hráčky zvolily pro komfort pozdějšího vstávání noclech ve Strakonicích, jiné si daly budíka před šestou hodinou a vyrážely z Prahy.

Na utkání jsme se poctivě připravovaly na tréninku, hru soupeřek dobře známe a tak jsme se nechtěly nechat ničím překvapit. A podařilo se. Holky od začátku dodržovaly pokyny trenérek, byly včas v obraně na nohou, po přihrávce nešly ihned s balonem na zem, volily rychlé přihrávky, rychlé protiútoky zakončovaly proměněným košem a hlavně, soustředily se pouze na zápas a na pokyny trenérek, vypoustily připomínky fanoušků a trenéra soupeřek.

Důležité také pro vývoj zápasu byla neustálá podpora lavičky a dokonce i naši fanoušci v hledišti byli slyšet. Jediné negativum vidíme stále v nízké úspěšnosti proměněných trestných hodů, v dalších zápasech by nás to mohlo mrzet.

88:56 konečný výsledek