Základní část za námi

4.3.2023
Základní část Chance ženské basketbalové ligy pro basketbalistky ZVVZ USK Praha skončila. V závěrečném kole pokořily BLK Slavia Praha na jejich hřišti a do play off jdou z prvního místa bez ztráty bodu.

Vysoká výhra se rodila od začátku utkání. ZVVZ USK Praha šel po sedmi odehraných minutách do dvouciferného vedení, které do konce utkání jenom narůstalo. Ve druhé čtvrtině se Slavii dařilo překonávat obranu soupeřek. Díky tomu bylo poločasové skóre pro domácí relativně přívětivé. ZVVZ USK Praha vedlo nad Slavií 52:26.

Obhájkyně titulu po poločase zpřesnily defenzívu a obdržely jen 9 bodů. Vysoké nasazení bylo patrné i na útočné polovině, kdy si připsaly 36 bodů. ZVVZ USK Praha si drželo vysoké procento střelby za dva body, téměř 75 procent. Z čáry trestného hodu byly dokonce stoprocentní, proměnily jich 15 z 15 pokusů. To vše jsou střípky, ze kterých se zrodilo jednoznačné vítězství 104:51 pro družinu Natálie Hejkové.

Dvě nejlepší střelkyně ZVVZ USK Praha by samy v součtu svých bodů porazily BLK Slavia Praha. Temi Fágbénlé zatížila konto domácích 34 body a Brionna Jones k tomu přidala dalších 21. Kousek za svými spoluhráčkami zaostala čtrnáctibodová Veronika Voráčková. O tři body méně připsala María Conde. Veronika Šípová dneska nepřekonala dvoucifernou hranici, ale za zmínku stojí její stoprocentní střelba.

ZVVZ USK Praha na svého čtvrtfinálového soupeře ještě čeká. V tuto chvíli je to Slovanka na osmém místě. Kdyby Kara Trutnov vyzrála na Chomutov, byla by to právě ona, na koho by narazily loňské mistryně v další části soutěže.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 51:104 (7:23, 19:29, 9:36, 16:16)
Fágbénlé 34, Jones 21, Voráčková 17, Conde 14, Šípová a Wrzesiński po 7, Oblak 2 (9 a.), Vyoralová 2