Představme si Avenidu

2.3.2023
ZVVZ USK Praha vyzve ve čtvrtfinále Euroligy španělský tým Parfumerias Avenida. Oba celky na sebe poprvé narazily v listopadu 2006 a naposledy v loňském boji o bronz. Jak bude budoucnost zanesena v historii, ukáže až následující play off.

Oba celky mají za sebou 15 vzájemných klání. Avenida má však navrch v poměru 10:5. Naposledy zdolala ZVVZ USK Praha v loňském Final Four v boji o třetí místo (71:59) a získala bronzovou medaili na úkor basketbalistek Natálie Hejkové.

Pro české diváky bude zajímavé sledovat na Královce Julii Reisingerovou v barvách španělského týmu, jejíž matka oblékala dres ZVVZ USK Praha. Za zmínku také stojí další basketbalistky Avenidy, jako například Aleksandra Crvendakić s 10 body a téměř 7 doskoky na zápas. Nebo Mariella Fasoula s více jak 12 body na zápas. Zajímavé to bude také z pohledu Emese Hof, která do ZVVZ USK Praha zamířila právě z Avenidy po loňské sezóně.

Tým ze Salamanky zakončil základní část s 9 výhrami a 5 porážkami. Hned v úvodu sezóny jednoznačně vyhrál nad pozdějším lídrem skupiny Mercinem. To vše je však v tuto chvíli minulost. Důležité je, jak se budu ZVVZ USK Praha dařit v nebližších nadcházejících vzájemných duelech. První utkání čtvrtfinále odstartuje na Královce 14. března od 19 hodin. O tři dny se oba týmy utkají v Salamance. Případné třetí měření sil proběhne 22. března znovu v české metropoli. Vstupenky na domácí zápasy ZVVZ USK Praha můžete zakoupit v síti Ticketportal.cz