Špatné výkony kadetek

26.2.2023
V nadstavbě si připisujeme dvě venkovní prohry.

Sokol Hradec Králové vs. USK Praha - 72:52

První prohru v nadstavbové části Extraligy U17 nám nadělily hráčky Sokola Hradce Králové. Hradec je jedním z favoritů celé soutěže a na domácí palubovce určitě nechce přicházet o body. My jsme do zápasu nastoupily s velkým respektem, byly jsme svázané nervozitou a z toho plynulo to, že jsme nebyly schopné překonat agresivní obranu soupeřek. Domácí tým se rychle ujal vedení, my jsme byly důstojným soupeřem pouze ve druhé a třetí čtvrtině. Konečný výsledek by nemusel být až tak krutý, nicméně 40 našich ztrát hovoří za vše.

Basket Ostrava vs. USK Praha - 104:68

V neděli jsme nastoupili v Ostravě proti domácím hráčkám, které do nadstavby postoupily z druhého místa. I proto jsme věděli, že nás ani dnes nečeká jednoduchý zápas. Po první čtvrtině, která skončila v poměru 26:21 pro Ostravu jsme absolutně přestali hrát. Další tři čtvrtiny byly z naší strany tragické, čemuž odpovídá i konečný výsledek. Pokud chceme pomýšlet o účasti na Final 8 s medailovými ambicemi, tak musíme zabrat. Tento zápas byl pro náš tým velkým výpraskem, který už se nesmí opakovat.

Možnost na nápravu máme hned za 14 dní, kdy se opět vydáme na venkovní zápasy do Brna. A vzhledem k tomu, že Žabiny tento víkend byly 100% úspěšné, tak se tabulka začíná pěkně zamotávat. Proto bude každá další výhra velmi důležitá.
Držte nám palce!