Jednoznačný výkon proti Strakonicím

17.2.2023
V 17. kole Chance ženské basketbalové ligy proti sobě nastoupily týmy z opačných konců tabulky. ZVVZ USK Praha přivítala na své palubovce v hale Královka Strakonice. Pro domácí to byl druhý zápas ve v krátkém sledu za sebou. Už od úvodních minut ukazovali, že jím to nevadí a na obou půlkách dominovali.

Sérii šesti bodů na straně ZVVZ USK Praha zastavily dvě proměněné šestky soupeřek. Stejně tomu bylo i u druhé, tentokrát dvaadvacetibodové, série. Domácí uzavřely účet první čtvrtiny na skóre 37:4. Strakonice se ze hry prosadily až po dlouhých patnácti minutách. Takovéto zápisy se jim v první půli podařily tři. Celkově se tak za první čtvrtiny prosadily vícekrát z šestky, než ze hry. Útočná hra ZVVZ USK Praha pramenila z dobré obrany. Skórovat do otevřené obrany domácím přineslo do poločasu 71 bodů.

Do druhé půlky snížily basketbalistky ZVVZ USK Praha snahu na útočné polovině. To samé se nedá říci o práci v obraně, která dovolila Strakonicím pouhých šest. S takovou to nebyla otázka „jestli padne stovka?“, ale „kdy?“. Překonat stobodovou hranici se podařilo Tereze Halátkové v poslední části. Zápas nakonec skončil vysokou výhrou o 86 bodů pro ZVVZ USK Praha.

Všechny hráčky, které Natália Hejková pustila do hry, přinesly týmu body. Premiantem byla Brionna Jones s 32 body a 10 doskoky. Následovaly jsi Valériane Vukosavljević s 19, Tereza Vyoralová se 17, Simona Sklenářová s 15 a Veronika Voráčková se 14 body. Alyssa Thomas dneska dala 11 bodů, ale o to více se snažila pod koši, když doskočila 17 míčů.

ZVVZ USK Praha – BK Strakonice 118:32 (37:4, 34:6, 23:6, 24:13)
Jones 32 (10 d.), Vukosavljević 19, Vyoralová 17, Sklenářová 15, Voráčková 14, Thomas 11 (17 d.), Oblak 8 (7 a.), Halátková 2 (9 d.)