Kudy vede cesta na Eurobasket?

6.2.2023
Jak se česká reprezentace popasuje s hozenými kartami ve skupině I? To vše ukáže toto kvalifikační okno. Lvice mají hned dvě výhody na své straně. Zápasy proti Irsku a Nizozemsku odehrají doma. Ve prospěch mluví i bilance s oběma týmy – české basketbalistky byly v prvním měření sil lepší.

Díky vyloučení Běloruska z účasti v kvalifikačních bojích ze skupiny I postupuje pouze nejlepší tým. Česká republika nemá skupinu špatně rozehranou. Důležité bude vyhrát zápas s Irskem, které před 15 měsíci porazily o 16 bodů. Nutno podotknout, že ostrovanky pak zahrály velice vyrovnané utkání s Nizozemskem, ve kterém minutu před koncem byl vyrovnaný stav. Proto by ho české basketbalistky neměly podcenit. Utkání začíná ve čtvrtek v 17 hodin.

Druhý zápas bude podle papírových předpokladů mnohem náročnější. Lvice sice první zápas vyhrály o pět bodů, ale Nizozemsku ukázalo svoji sílu. Nemluvě o tom, že budou mít k dispozici euroligovou rozehrávačku Lauru Cornelius, která hraje s velkým přehledem na hřišti. Za to Češky nastoupí do zápasů bez podkošových opor. Kvůli zranění nebude k dispozici Veronika Šípová a omluvila se také Julie Reisingerová. Zápas se hraje v neděli od 18. hodiny. Obě utkání můžete také sledovat živě na ČT Sport.