První venkovní zápasy extraliga U15

30.1.2023

O víkendu holky kategorie U15 odehrály první své venkovní zápasy na hřištích soupeřek. Ale nečakal nás žádný neznámý soupeř...

V sobotu jsme odehrály zápas ve Slaném. Toto družstvo nás dokázalo v minulosti potrápit, tak i když jsme čekaly a přály si výhru, tak jsme byly připraveny bojovat. Nakonec byl průběh zápasu skoro jednoznačný, vedení jsme nepustily od první minuty. Holky vzorně plnily pokyny trenérek, snažily se vyvarovat faulům a hlavně jsme se zaměřily na doskoky, jelikož jsme měly výškovou převahu. V tomto zápase se zlepšila i úspěšnost proměňování lehkých košů z podkoše. Ale trochu nás mrzí, že i když na každém tréninku poctivě střílíme trestné hody po zátěži, tak úspěšnost "šestek" není ani 50%. Snad se to v příštích zápasech zlepší.

Konečný stav 87:48

 

V neděli jsme odjížděly z Prahy již před sedmou hodinou, jelikož nás čekal zápas v Karlových Varech. S tímto soupeřem jsme hrály tuto sezónu poprvé, ale chladnou halu známe z předcházejících utkání. Soupeř byl v pozměněné sestavě, tak jsme nedokázaly odhadnout jeho sílu. Naštěstí se nám i vstup do tohoto utkání povedl a od začátku jsme měly zápas ve svých rukách. Opět jsme předvedly velkou bojovnost na útočném doskoku, ale bohužel někdy neuváženě se snažíme po doskoku dát ihned koš z nepřipravené pozice. Ale k tomu se určitě postupně dopracujeme. V tomto zápase se zlepšila i úspěšnost trestných hodů.

Konečný stav 77:40