Výhra nad Chomutovem

27.1.2023
Šestnácté kole Chance ženské basketbalové ligy přivedlo Levhartice Chomutov do hlavního města, kde změřily síly se ZVVZ USK Praha. Domácí jako jednoznačný favorit určoval tempo zápasu, ve kterém si došel pro drtivé vítězství.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do zápasu devíti body v řadě. Po třech bodech soupeře započaly novou šňůru. Ta se zastavila na hodnotě třinácti bodů. Celkem se domácí hráčky za úvodních deset minut dostaly do více jak třicetibodového vedení. Druhá část nebyla jiná. ZVVZ USK Praha zaznamenala další třicítkový nástřel. Dařilo se jí i na obranné polovině. Chomutov v první čtvrtině zapsal sedm bodů, v té druhé 12. Domácí zaslouženě šli do šatny s jednapadesáti body k dobru.

Zápas se po přestávce celkem vyrovnal. Levharticím se začala dařit kombinace pod košem a jejich ofenzíva zaslouženě sklízela ovoce. Také za to mohla trenérka Natália Hejková, která do druhé části pustila hráčky z širší rotace. I v takovéto sestavě však svůj náskok domácí navyšovali. V poslední části se nic zásadního nestalo. ZVVZ USK Praha opět mířila ke třiceti bodům a Chomutov zahrál svůj dnešní standart. Natália Hejková tak zapsala další čárku v kolonce vítězství, tentokrát 125:50.

Prapor domácích nesla duo Temi Fágbénlé a Brionna Jones. Celkem nastřílely 51 bodů. První jmenovaná zapsala 27 bodů a doskočila 7 míčů. Ta druhá stihla 24 bodů a 9 doskoků. Valériane Vukosavljević nastřílela 16 bodů, k tomu stihla 8 asistencí. Veronika Voráčková přispěla dobrým výkonem s 15 body, Simona Sklenářová přidala 13 bodů a Tereza Vyoralová zvládla 11 bodů a 8 finálních přihrávek.

ZVVZ USK Praha – Levhartice Chomutov 125:50 (39:7, 31:12, 26:17, 29:14)
Fágbénlé 27 (7 d.), Jones 24 (9 d.), Vukosavljević 16 (8 a.), Voráčková 15, Sklenářová 13, Vyoralová 11 (8 d.), Oblak 9 (7 a.), Thomas 6, Conde 4 (8 d., 9 a.)