Ve skupině A Extraligy U17 končíme na 3.místě

22.1.2023
Ach, ty ztráty…

Basket Slovanka vs. USK Praha - 43:58

V sobotu ráno jsme zavítali na půdu pražské Slovanky, se kterou jsme první vzájemný zápas jednoznačně vyhráli. Od začátku zápasu jsme měli navrch my, první poločas jsme vyhráli 30:17. V druhé půlce soupeř přitlačil v obraně, my jsme znervózněli a díky našim (často nevynuceným) ztrátám jsme dostali Slovanku zpět do zápasu. Druhý poločas jsme vyhráli pouze o 2 body. Kaňkou utkání je fakt, že jsme měli opět více ztrát než soupeř (29 vs 24).

HB Basket Prahva vs. USK Praha - 80:48

V neděli nás čekal jeden z hlavních favoritů celé soutěže – tým HB Basketu Praha. Soupeřky hrají velmi rychlý a agresivní basket s precizní obranou po celém hřišti celých 40 minut. Prvních 5 minut jsme plnili taktické pokyny a dokázali jsme se s tlakem soupeřek velmi dobře popasovat. Pomohli jsme si především díky rychlým protiútokům, kdy jsme často chodili 1 na 0 do koše. Bohužel jsme tento tlak zvládli pouze zmíněných 5 minut hry. Po zbytek zápasu jasně dominoval domácí tým, který nám již v poločase nasázel 56 bodů!! V druhém poločase jsme dokázali pokrýt tříbodovou střelbu soupeřek, přitlačili jsme v obraně a zkorigovali jsme tak soupeřovo skóre na 80 vstřelených bodů, což je 24 bodů za druhý poločas! A to je značný rozdíl…


I dneska jsme soupeřky přeskákali, nicméně počet našich ztrát byl znovu tragický…..

Nyní nás čeká další fáze soutěže, kdy postupně narazíme na čtyři nejlepší týmy z B skupiny (Sokol Hradec Králové, Basket Ostrava, Žabiny Brno a KP Brno). Systém soutěže zůstává i nadále stejný – s každým ze soupeřů odehrajeme 2 utkání (doma a venku). Rozlosování zápasů očekáváme v nejbližších dnech.